Альтернативні способи заварювання кави. Частина 1 > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Альтернативні способи заварювання кави. Частина 1

Кемекс

 

Останнім часом у великих містах України все частіше відкриваються кав’ярні, які себе позиціонують, як альтернативщики. На думку їх творців, класика кави вже віджила своє і набридла людям. Тому потрібно пропонувати щось нове і незвідане, наприклад альтернативні способи заварювання кави.

Подібні твердження більш ніж сумнівні, адже судячи з результатів досліджень українського ринку, найбільш популярним напоєм залишається капучино. А це сама класика кави.

Однак зараз не про неї. Поговоримо про альтернативу. Отже, в першій нашій статті мова піде про кемекс. Це посудина для приготування кави. По суті це варіація на тему крапельної кавоварки.

Існує думка, що кемекс був винайдений німецьким вченим Шлумбом, якому не хотілося виходити з лабораторії під час роботи і він пристосував під приготування кави лабораторну колбу. З тих пір кемекс трохи модифікувався, втім, його досі роблять з лабораторного скла, це надає йому унікальності та неповторності.

Процес приготування кави в кемексе дуже схожий з більш банальним і звичним аналогом – крапельною кавоваркою. У посудину поміщається особливий паперовий фільтр, в який насипають певну кількість кави і заливаєють водою. Варто відзначити, що воду потрібно вливати тоненькою цівкою, щоб вона проходила через кавовий шар повільно і розподілялася рівномірно.

Кава з кемекса виходить з дуже тонким смаком і помірною міцністю, що зробило її дуже популярною в США і Канаді, які славляться своєю любов’ю до американо. Для того, щоб кава вийшла смачною і була правильно приготована, необхідно дуже точно витримати пропорції води і кави, а також ступінь помелу і температуру води. Всі ці складові вимагають правильного поводження і певного досвіду.

Кавове виробництво Еквадору

Принципи поєднання кави з різною їжею

Ферментація кави тривалістю місяць

Різні рецепти приготування капучино

Український виробник кави Gemini Espresso виходить на міжнародний ринок

Скільки жінок працює у кавовій індустрії

Еуженіоїдіс — нова альтернатива безкофеїновій каві?

Виробництво кави та ката в Ємені та Ефіопії: як вони пов’язані?

Розбурхуючий маркетинговий хід: бікіні-бариста

Індійська кава: яка вона?

Як відрізняються методи заварювання кави в залежності від кавового обладнання

Поєднання слів «маракуйя» та «джип»? Ні, це Марагоджип! А що це?

Незвичайні кавові сувеніри

Україна стає одним із кавових центрів світу: висновки участі Gemini Espresso у World of Coffee Middle East у Дубаї

Різниця між рістретто та еспресо

  • Центральний офіс

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-