Чайник з довгим носиком

За чи проти: чайник з довгим носиком для альтернативного заварювання.

Не звернути уваги на чайник з довгим носиком неможливо. Більш того, бариста і любителі спешелті кави напевно вже не раз обговорювали з колегами плюси і мінуси його використання. Ми постараємося розглянути ситуацію з усіх боків.

По-перше, чайник з довгим носиком – це не данина моді, а зручний девайс для заварювання. Звичайно, він не є необхідним елементом приготування кави, але може істотно спростити деякі процеси. По-друге, для того, щоб почати користуватися цим чайничком, не потрібні спеціальні секретні навички бариста. Його можна легко інтегрувати в процес заварювання ранкової кави в себе вдома.

Головне завдання чайничка – це максимальний контроль процесу заварювання, якого можна досягти при рівномірній екстракції. Адже, як відомо, якість завареної кави залежить від помелу зерна і води, яку потрібно подавати з правильною швидкістю і температурою. Чайничок допомагає впоратися з другим питанням більш досконало: завдяки носику бариста може подавати воду точно в центр, зберігаючи обрану швидкість. Причому використання звичайного чайника не вирішує дану проблему, так як його ручка не так зручна, а носик подає воду напливами.

Але це не означає, що кожна кава, заварена без чайничка з довгим носиком, буде не повністю розкрита. Фахівці стверджують, що він добре підходить для воронки пуровера, кемекса, колби Brewista, Kalita wave, Bee house і Nel drip. Ще він добре розкриває солодкість напою в аеропресі, але і без нього каву буде смачною. Втім, власникам френч-преса, гейзерної кавоварки і турки цей девайс точно не стане в нагоді.

А для тих, хто ще тільки пізнає ази альтернативного заварювання, ми склали кілька рекомендацій.

  • Почніть з вибору зерен свіжої обжарювання, придбайте кавомолку і використовуйте її безпосередньо перед початком заварювання.
  • Спробуйте використовувати лійку пуровера, а вже до неї докуповуйте чайничок з довгим носиком.
  • Якщо вам дійсно подобається вивчати смак кави, привчіть себе робити нотатки про зміну напою при різних техніках заварювання.

Саме так ви зможете підібрати свій оптимальний рецепт ідеальної кави.

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн-Пт: 08:00 - 19:00 Сб-Нд: Вихідний

Зворотній звя’зок