Цікаві рецепти кави (липень 2022) > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Цікаві рецепти кави (липень 2022)

Ми продовжуємо знайомити наших читачів із цікавими рецептами кави, здатними урізноманітнити їх щоденні напої та надати більшої насолоди смаком. Ну що, ви готові надихнутися? Тоді поїхали! 

  1. Кава з корицею, шоколадом та перцем чилі

Складові:

  • Подвійний чи потрійний еспресо;
  • 50 мл кокосового молока (згущеного чи звичайного);
  • 1 ч. л. тертого молочного чи темного шоколаду;
  • Маленька щіпка порошку чилі;
  • ¼-1/2 ч. л. порошку кориці;
  • Палички кориці та скибки фруктів для прикраси;
  • Лід для холодного варіанта напою;
  • Цукор за смаком.

Змішувати дуже просто: у каву влийте кокосове молоко, додайте чилі. Якщо ви бажаєте тертий шоколад змішати з напоєм, то використовуйте в 2 рази менше звичного вам обсягу цукру чи зовсім не додавайте цукор. Якщо ви прикрашатимете ним поверхню напою, то бажано зменшити кількість цукру в 1,5-2 рази. Віддаєте перевагу гарячому напою? Тоді не додавайте лід, інакше вкиньте 3-5 кубиків льоду. Палички кориці використовуйте для прикраси. За бажанням, на стінку келиху/чашки можна надіти для прикраси скибки фруктів (тільки не лимон/лайм, тому що вони занадто кислі й їхній сік зіпсує смак).

  1. Кава з мигдалем чи лісовим горіхом

Якщо у вас є сироп із мигдалю чи лісового горіха, процес приготування буде простішим: збийте міксером на низькій швидкості 2 ст. л. сиропу та 100 мл холодних вершків. Змішайте з гарячою кавою (3-4 порції еспресо) у чашці об’ємом 300 мл. Прикрасьте чашку вишнею чи скибками фруктів за бажанням.

Якщо у вас є тільки самі горіхи (50 г), то потрібно буде спочатку помолоти їх до якомога дрібнішого стану, а потім збити з вершками до однорідної консистенції, перш ніж змішувати з кавою.

Даний варіант дозволяє готувати також холодну каву – для цього до чашки вказаного чи більшого об’єму додайте 3-6 кубиків льоду чи льодову крихту.

  1. Кава з ромом

Інгредієнти на чашку 200 мл:

  • 50 мл вершків;
  • 120 мл кави (4 порції еспресо);
  • 30 мл рому.

Змішайте каву з ромом. Щоб напій не вийшов із занадто вираженим ромовим запахом, краще, якщо кава охолоне до температури 60°. Додайте вершки. За бажанням, можна посипати тертим шоколадом.

  1. Кавовий грог

Для приготування 1 л напою вам знадобляться:

  • 750 мл кави;
  • 100 мл коричневого рому;
  • 100 мл апельсинового лікеру;
  • 5 ст. л. коричневого цукру (наприклад, тростинного);
  • Шкірка з 3 апельсинів;
  • 1 ч. л. кардамону;
  • 10 сушених гвоздик;
  • 5 паличок кориці;
  • 3 ч. л. порошку кориці.

Налийте гарячу каву у каструлю відповідного об’єму. Додайте до неї цукор, шкірку апельсину, кардамон, гвоздику, корицю. На слабкому вогні варіть 10-15 хвилин, не доводячи до кипіння. Після цього в посуд для готового напою налийте ром та лікер. Процідіть туди через сито, марлю чи великий паперовий фільтр каву, щоб відокремити її від спецій (якщо вам не подобається, що вони плавають у її гущі). Чи просто влийте каву зі спеціями. Подавайте.

  1. Кава з фісташковим морозивом

Тут все просто: додайте морозиво до гарячої кави в пропорції від 1:4 до 1:2 (за смаком). Починайте пити, поки морозиво не розчинилося, й тоді воно буде це робити по мірі того, як ви п’єте напій, в результаті чого смак змінюватиметься з кавового на фісташково-вершковий.

Варто зазначити, що цей рецепт підходить лише тим, хто любить їжу і напої з фісташковим смаком. В іншому випадку, ви можете скористатися цим рецептом, замінивши фісташкове морозиво на карамельне, шоколадне чи фруктове (тільки однорідне, без горіхів та топінгів, щоб не зіпсувати насолоду).

  • Центральний офіс

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-