Дивні кавові фестивалі, коктейлі, факти > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Дивні кавові фестивалі, коктейлі, факти

Ми будемо висвітлювати тему рабської праці на плантаціях для її видобутку – інакше несолодко б довелося, в першу чергу, бавовні, а потім й сотням інших продуктів. Але, крім чарівного смаку, приємного очікування першої чашки кави за день чи тестування напою в новій кафешці, що відкрилася поруч з вами, з кавою пов’язані й досить незвичайні та дивні моменти. Напевно вам буде цікаво дізнатися щось нове, а не однотипно-нудотне щось на кшталт «99 нових способів використовувати кавові зерна».

Фестиваль найгіршої кави

Швидше як спроба розважитися та втекти від рутини, ніж реально спроба зробити івент, від якого буде нудити, в Лос-Анджелесі у 2015 році пройшов фестиваль найгіршої кави. Завданням учасників було здивувати суддів чимось незвичайним, несмачним, огидним та взагалі таким, від чого нормальна людина, як мінімум, скривилася б. Переможцем став бариста, одягнений в костюм безхатченка кота-злодюжки. Він зробив каву із зерен, перемелених у нього в роті, та котячої м’яти. Втім, щось в такому дусі було передбачуване, враховуючи назву місця проведення: кафе «Динозавр». Призом послужила ложка з нержавіючої сталі з надписом «Чемпіон 2015 року з найгіршої кави в світі».

Іншими учасниками були бариста в одязі Хагріда зі Капелюхом-Розподільником на голові (з Гаррі Поттера); бариста, що одягнувся як співак Прінс; дівчина-Бетмен; та просто дуракаваляї. Серед інших, ними робилися варіації напоїв з зерновими, салом, сиром, та кавовими зернами, покритими брудом.

Що ж, присутні розважилися на славу!

Найгірші алкогольно-кавові коктейлі

Якщо ви бажаєте повеселитися, спробувавши щось нове, проте не втратити гарного самопочуття, то вам варто уникати наступних коктейлів з кавою та міцним градусом:

  1. Еспрессо + Мартіні (можна додавати горілку + Мартіні). Смак у нього приємний, але похмілля від 3 таких – гидке-гидке.
  2. «Білий Росіянин» (кавовий лікер, горілка, вершки) містить не тільки багато градусів, але й калорій. В одному келиху такого напою буде приблизно 330 ккал.
  3. «Олександр» (горілка, вершки, трохи кави та бренді). Замість бренді може використовуватися джин. Під солодкими вершками ховаються 340 калорій та втрата ясності мислення після 2 коктейлів.

Кафе-де-Олла (Мексика)

Напій Cafe de Olla зустрічається в селах, а не в містах. Щоб приготувати його, в глиняний горщик кладуть не мелені обсмажені кавові зерна, додають корицю та цілісний тростинний цукор. Все це потім кип’ятять на вогні тривалий час. На думку місцевих любителів, напій має насичений смак та аромат, але так як в реальності не мелені кавові зерна віддають мало речовин у воду, «не-гурмани» можуть оцінити це вариво як кип’ячену солодку корицю з нотками гіркоти кави.

Дивацтва, пов’язані з кавою

  1. У Греції вважається дуже поганим тоном піднімати свою чашку кави, вітаючи вашого знайомого, відвідувача кафе чи друга.
  2. За словами дуже багатьох не-французів, у Франції роблять найжахливішу каву серед всіх цивілізованих країн. Париж є містом з безліччю кав’ярень, проте в нього немає кавової культури, притому, що ціна 1 чашки легко може бути 7-10 Євро в будь-якій вуличній забігайлівці.
  3. Російський цар Микола II нібито придумав рецепт «Ніколашка»: горілка/коньяк/віскі, що закушується круглою скибкою лимона, рясно посипаною розчинною кавою та цукром/пудрою. Твердження щодо авторства спірне, хоча технічно можливе, адже він правив до 1918 року, а перша розчинна кава на ринок вийшла у 1909 р (патент на неї з’явився аж у 1890 році). Інші кажуть, що винайшов не він, а кухарі на його кухні. У будь-якому випадку, переважна більшість не-слов’ян, що пробують випити-закусити цим, плюються далі, ніж бачать. Слов’янам же ж поєднання кислого, гіркого та солодкого смаків в закусці дуже подобається. Для більшої насолоди замість кави та цукру може використовуватися шоколадна крихта. Для супер вишуканості – червона/чорна ікра, що вкладається на лимонну скибку.
  4. Латте з перцем та гарбузом. Пропонується у Старбаксі. Крім перцю можна покласти до чашки імбир чи інші добавки. Багато шанувальників гарної кави відчувають до таких напоїв емоції від здивування до обурення.
  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-