Курси бариста > виробник кави Gemini.ua

Курси бариста

Повернутися

Навчання бариста будь-якого рівня!

Щоб професійно варити каву, однієї любові до еспресо недостатньо. Завдяки навчанню в Gemini Barista School навіть новачок почне розбиратися в сортах зерен, освоїть техніку приготування еспресо і капучино не гірше досвідченого бариста. Кожен учень може самостійно обрати програму навчання, орієнтуючись на свої цілі, або прислухатися до рекомендацій викладачів школи.

Учні школи бариста дізнаються про методи обсмаження кави, його види, особливості та навчаться готувати еспресо, а також напої на його основі, в тому числі освоять техніку лате-арту.

Школа Gemini надає послуги підвищення кваліфікації для бариста всіх рівнів і допомагає підготуватися до регіональних і національних чемпіонатів бариста.

Почни свій професійний шлях разом з Gemini!

Опис курсів:

«Бариста Старт»

Програма:

  • Лекцяя: від ферми до чашки.
  • Оцінка еспресо та помилок приготування.
  • Налаштування помелу за смаком.
  • Оцінка молочних напоїв та помилок приготування.
  • Основи роботи з молоком.
  • Правила догляду за обладнанням.

 

«Бариста ПРО»

Програма:

  • Калібрування рецепторів.
  • Лекція: від ферми до чашки.
  • Правила проведения капінга. Капінг кави різної якості.
  • Оцінка еспресо й помилок приготування.
  • Налаштування помелу за смаком.
  • Капінг кави на різній воді.
  • Екстрактівность: налаштування помелу за рефрактометром.
  • Оцінка молочних напоїв та помилок приготування.
  • Основи роботи з молоком.
  • Правила догляду за обладнанням.

 

«Лате-арт»

Програма:

1. Що таке латте-арт і навіщо він потрібен?
2. Еспресо та молоко, як і що впливає на якість латте-арта?
3. головні інструменти для латте-арта?
4. Гігієна та санітарія у роботі з обладнанням , з кавою та молоком, ганчірки, серветки, залишки молока, зберігання молока.
5. Технологія та методи оцінки кавово-молочних напоїв.
6. Робота з молоком.
7. Методи латте-арта.
8. Вливання базових фігур.
9. Вливання фігур “Етчінг”.
10. Відмінність вливання у чашку та одноразовий посуд.

 
«Кавова сенсорика»

Програма:

  • Навчання роботи з листами оцінки SCA. Каппінг за листами. Порівняння оцінок та їх обговорення.
  • Фактори впливу на смак. Обробка, обсмажка, дефекти зберігання та транспортування.
  • Смак, аромат, тактильність – мультисенсорний аналіз.
  • Вчимося оцінювати кожен параметр окремо та послідовно.
  • Тріангуляції. Вчимося шукати відмінності.
  • Практика – використовуємо отримані знання.

 

«Домашнє заварювання»

Програма:

  • Кава як продукт (вирощування, арабіка і робуста, комерційна і Specialty).
  • Які фактори впливають на смак (температура, вода, зберігання, час, пакування).
  • Як обрати зерно для заварювання вдома?
  • Приготування за рецептами на різних девайсах (джезва, аеропресс, V60, клевер, френч-прес).
  • Порівняння помелу на практиці.
  • Рецепти приготування, які завжди будуть під рукою.

 

«Калібрування рецепторів»

Програма:

  • Калібрування рецепторів.
  • Різниця смакового досвіду.
  • Якість еспресо та як її досягти.
  • Розберемося в базових смакам і навчимося описувати свої відчуття.

Консультація щодо курсів у нашому контакт-центрі.
  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-