Гондурас - кавова країна, яка не втратила свій шанс > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Гондурас – кавова країна, яка не втратила свій шанс

Для тих людей, які погано вчили географію і формували своє уявлення про Гондурас з радянських жартів, зараз відбудеться справжнє одкровення. Виявляється, що Гондурас – це одна з найкрасивіших країн з величезними узбережжями (до 644 км). Вона складається з численних островів, омивається Карибським морем і Тихим океаном. Одним словом, якщо райський клімат десь і існує, то, швидше за все, саме тут. Гондурас – кавова країна яка дійсно не втратила свій шанс.

Кавова історія Гондурасу почалася завдяки кочівникам, які завезли зерна з Сальвадору. До 1975 року кава, як сільська культура, не подавала особливих надій, але 42 роки тому в Бразилії був неврожай і тоді все змінилося. Прагнучи заповнити нішу, селяни Гондурасу стали розширювати свої плантації, що призвело до істотного зростання кавового експорту. На сьогоднішній день Гондурас продає близько 70 тонн зерен щорічно, що становить 3% від світового обороту. Без применшення можна сказати, що сьогодні ця країна є другим експортером Центральної Америки.

Гондурас славиться своєю арабікою: типикою, кутуррою і бурбоном. Кожен з цих сортів відрізняється високою якістю. Що стосується смакових характеристик, то гондураська кава міцна, але з легкою гірчинкою. Її легко впізнати за квітковим післясмаком і яскравим ароматом. З особливо цінних сортів можна виділити Honduras SHB, EvaDia і Madeo.

Перший – Honduras SHB – це високогірний Центральноамериканский сорт арабіки. Він росте на висоті від 1,1 км, що дає йому можливість бути стабільно якісним і затребуваним на кавовому ринку. За смаком він злегка гіркуватий, віддає відчутною кислинкою і легким винним присмаком. Гурмани можуть помітити невелику схожість з колумбійськими сортами.

EvaDia вважається одним з різновидів сорту Honduras SHB. Його головна відмінність в смаку і ароматі – вони яскравіше виражені, більш насичені. Madeo продовжує характеристики своїх попередників, нагороджуючи кожну чашку кави легкою кислинкою і винним присмаком.

Зерна з Гондурасу легко впізнати за зовнішніми характеристиками: вони невеликі і мають округлу форму. Найчастіше їх використовують для блендів. Якість кавових зерен класифікують по висоті вирощування дерев: Central Standard (700-1000 м над рівнем моря), High Grown (1000-1500 м) і Stricktly High Grown (1500-2000 м). Експортом переважно займаються приватні компанії, відправляючи кращі зерна в США і Німеччину.

До речі, місцеві туристичні фірми створили спеціальний «Кавовий маршрут», який включає шість регіонів, зайнятих у вирощуванні кави. Дана ініціатива відбулася за підтримки Інституту туризму Гондурасу (IHT) і Гондураського інституту кави (IHCAFE). Подорожуючи по Гондурасу, туристи дізнаються, як створюється кава: від пророщування зерен до варіння ідеального напою. Мандрівники зможуть особисто переконатися, наскільки невеликі кліматичні відмінності впливають на сорти кави.

Як збільшити лояльність клієнтів до вашої кав’ярні

Зникнення кави: міф чи реальність?

Сезонність відкриття франчайзингових кав’ярень. Найкращий час для відкриття

Максимальні прибутки – при мінімальних інвестиціях, скільки заробляють франчайзингові кав’ярні

Розказуємо, де в серпні можна спробувати новий шот Jägermeister Cold Brew та разом із цим класно провести вихідний вечір.

Який бюджет потрібен для відкриття прибуткової кав’ярні

Cold Brew Championship. Розповідаємо рецепт шоту, що додасть сил на всю ніч!

Найкраще місце для розміщення франчайзингової кав’ярні. Все що потрібно знати.

Основні складові ідеальної кав’ярні

Франшиза кав’ярні – бізнес для молодих?

Франшиза кав’ярні в 2019? На що звернути увагу при покупці кавової франшизи?

Простими словами: що таке франчайзинг?  Чим він вигідний?

Як оцінити смак кави?

Благодійна акція разом з “Серце Батьківщини”: кава Gemini Espresso для всіх.

На вихідних обіцяють +14 та сонечко: гайда всі на Kyiv Coffee Festival

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-