Історія кави > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Історія кави

Напій з зерен кави був придуманий багато років тому. Говорячи про історію походження кави, варто відзначити два напрямки розвитку подій: споживання напою і кавовий бізнес.

Легенда про кофе

Батьківщиною зародження кави вважають територію Ефіопії. Легенд про її походження кілька. Одна з них розповідає про пастуха Калді, який в середині 9-го століття зауважив, що кози з’їли ягоди на одному з дерев та почали вести себе дуже дивно. Тварини стають енергійними, скачуть по полю і не бажають спати. Чоловік нарвав ягоди і відніс їх в монастир. Там їх заварили, випили і переконалися в бадьорому ефекті такого напою.

Культура споживання кави

Каву застосовували як ліки, замочували її в воді, заварювали з рослинними і тваринними жирами. Тільки в 13-му столітті спробували обсмажити і змолоти зерна. З огляду на релігійні заборони на алкоголь в той час, напій замінив людям енергетик, ставши альтернативою вину і спиртним настойкам.

Кава як бізнес

Зрозумівши важливість кави, як експортного товару, мусульманами була встановлена ​​монополія на нього. Більше трьох століть вони тримали під контролем експорт, продаж і вирощування. Купити каву в той час можна було лише на Аравійських ринках. Пізніше розповсюджувачем кавових зерен стала Туреччина, саме тоді кава потрапила в Італію і стала доступною християнам.

Перші кав’ярні

Місто Константинополь, що розташовувався на сучасній території Стамбула, став місцем виникнення першої кав’ярні, яка була відкрита в 1475 році. Ця подія стала початком культурного споживання кави населенням. Лише через 30 років кав’ярні стали масово відкриватися в великих містах Європи.

У кав’ярнях обговорювалися новини міста, велись дискусії. Цікавим був той факт, що в Англії в такі кав’ярні пускали тільки чоловіків. А ось у Франції в таких закладах навпаки, зустрічалися закохані пари, мило розмовляли, слухали живу музику і насолоджувались вишуканим інтер’єром. Перша італійська кав’ярня відкрилася в 1647 році, а американська в 1670.

Сучасні кавові реалії

Сьогодні «кавова історія» продовжує свій розвиток. Інженерами розроблено нове обладнання для обсмажування, помолу і приготування кавових зерен. Бізнесмени придумують сучасні концепції для просування продажів напою. Каву люблять, з нею експериментують, і навряд чи найближчим часом знайдеться гідна альтернатива цьому популярному, напою, що бадьорить.

Причини невдач франчайзингових кав’ярень. Як не стати банкрутом

Матча-лате: напій зі схожими властивостями як у кави, при цьому такий же корисний як чай.

Як збільшити лояльність клієнтів до вашої кав’ярні

Зникнення кави: міф чи реальність?

Сезонність відкриття франчайзингових кав’ярень. Найкращий час для відкриття

Максимальні прибутки – при мінімальних інвестиціях, скільки заробляють франчайзингові кав’ярні

Розказуємо, де в серпні можна спробувати новий шот Jägermeister Cold Brew та разом із цим класно провести вихідний вечір.

Який бюджет потрібен для відкриття прибуткової кав’ярні

Cold Brew Championship. Розповідаємо рецепт шоту, що додасть сил на всю ніч!

Найкраще місце для розміщення франчайзингової кав’ярні. Все що потрібно знати.

Основні складові ідеальної кав’ярні

Франшиза кав’ярні – бізнес для молодих?

Франшиза кав’ярні в 2019? На що звернути увагу при покупці кавової франшизи?

Простими словами: що таке франчайзинг?  Чим він вигідний?

Як оцінити смак кави?

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-