Історія кави > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Історія кави

Напій з зерен кави був придуманий багато років тому. Говорячи про історію походження кави, варто відзначити два напрямки розвитку подій: споживання напою і кавовий бізнес.

Легенда про кофе

Батьківщиною зародження кави вважають територію Ефіопії. Легенд про її походження кілька. Одна з них розповідає про пастуха Калді, який в середині 9-го століття зауважив, що кози з’їли ягоди на одному з дерев та почали вести себе дуже дивно. Тварини стають енергійними, скачуть по полю і не бажають спати. Чоловік нарвав ягоди і відніс їх в монастир. Там їх заварили, випили і переконалися в бадьорому ефекті такого напою.

Культура споживання кави

Каву застосовували як ліки, замочували її в воді, заварювали з рослинними і тваринними жирами. Тільки в 13-му столітті спробували обсмажити і змолоти зерна. З огляду на релігійні заборони на алкоголь в той час, напій замінив людям енергетик, ставши альтернативою вину і спиртним настойкам.

Кава як бізнес

Зрозумівши важливість кави, як експортного товару, мусульманами була встановлена ​​монополія на нього. Більше трьох століть вони тримали під контролем експорт, продаж і вирощування. Купити каву в той час можна було лише на Аравійських ринках. Пізніше розповсюджувачем кавових зерен стала Туреччина, саме тоді кава потрапила в Італію і стала доступною християнам.

Перші кав’ярні

Місто Константинополь, що розташовувався на сучасній території Стамбула, став місцем виникнення першої кав’ярні, яка була відкрита в 1475 році. Ця подія стала початком культурного споживання кави населенням. Лише через 30 років кав’ярні стали масово відкриватися в великих містах Європи.

У кав’ярнях обговорювалися новини міста, велись дискусії. Цікавим був той факт, що в Англії в такі кав’ярні пускали тільки чоловіків. А ось у Франції в таких закладах навпаки, зустрічалися закохані пари, мило розмовляли, слухали живу музику і насолоджувались вишуканим інтер’єром. Перша італійська кав’ярня відкрилася в 1647 році, а американська в 1670.

Сучасні кавові реалії

Сьогодні «кавова історія» продовжує свій розвиток. Інженерами розроблено нове обладнання для обсмажування, помолу і приготування кавових зерен. Бізнесмени придумують сучасні концепції для просування продажів напою. Каву люблять, з нею експериментують, і навряд чи найближчим часом знайдеться гідна альтернатива цьому популярному, напою, що бадьорить.

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-