Кава по ефіопськи > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Кава по ефіопськи

Кавування, як і процес збору кавових зерен, в Ефіопії – справжній ритуал з піснями, танцями та обрядами. У багатьох південних країнах, найголовніше в традиції – це надати шану одному господареві, тому навіть запрошення на каву в Ефіопії обов’язково затягнеться на тривалий час і кілька подач гарячого напою. Каву тут п’ють мінімум три рази на день, причому по кілька чашок за присід.

Якщо ви вирішили спробувати каву по ефіопськи вдома або в подорожі, почніть з правильного вибору зерен. Ефіопська кава після обсмажування повинна бути не темніша карамельного відтінку, так як насичена Арабіка не терпить довгих і високих температурних режимів. Нерекламний вид зерен, як ми говорили раніше, не показник якості – лісові сорти вирощуються в дикій природі, через що часто деформуються.

Коли кавові зерна обрані, можна приступати до головного – приготування. Спочатку зерна прожарюються на великій сковороді з регулярним перемішуванням для рівномірної подачі температури. Далі їх перемелюють у спеціальній ємності (ступці), а потім заварюють в джебі – спеціальному глиняному посуді з вузьким горлечком і кришкою. До речі, Джеба вважається сімейною реліквією і передається з покоління в покоління. Якщо ви стали гостем в ефіопській сім’ї, зверніть увагу, що першу заварку кави віддадуть чоловікам – їм належить пити найміцніший напій. Друга заварка дістанеться жінкам, а найслабший напій – дітям. Гостям подадуть каву кожної заварки, а значить, за один раз, ви скуштуєте мінімум 3 напої різної міцності.

В одну чашечку кави ефіопи кладуть 4-5 чайних ложок цукру, але в деяких регіонах прийнято додавати сіль, що дає можливість пом’якшити терпкість. Кавовий напій місцеві жителі вважають за краще закушувати кукурудзою або місцевою меленою пшеницею теф. Звичайно, в столиці Ефіопії вам можуть запропонувати і традиційні кавові напої, такі як мокко або віденська кава, але така різноманітність виключно для туристичних цілей.

Дякуємо за те, що ви з нами. Якщо вам сподобалася стаття про каву по ефіопськи, то можливо, вам сподобається весь цикл статей – “Кавова географія”. Залишайтеся на зв’язку в соціальних мережах і на сторінках нашого блогу.

Але не Ефіопією єдиної, як то кажуть. У наших наступних матеріалах ви дізнаєтеся про досить молоду африканську кавову історію – кенійські зерна.

Матча-лате: напій зі схожими властивостями як у кави, при цьому такий же корисний як чай.

Як збільшити лояльність клієнтів до вашої кав’ярні

Зникнення кави: міф чи реальність?

Сезонність відкриття франчайзингових кав’ярень. Найкращий час для відкриття

Максимальні прибутки – при мінімальних інвестиціях, скільки заробляють франчайзингові кав’ярні

Розказуємо, де в серпні можна спробувати новий шот Jägermeister Cold Brew та разом із цим класно провести вихідний вечір.

Який бюджет потрібен для відкриття прибуткової кав’ярні

Cold Brew Championship. Розповідаємо рецепт шоту, що додасть сил на всю ніч!

Найкраще місце для розміщення франчайзингової кав’ярні. Все що потрібно знати.

Основні складові ідеальної кав’ярні

Франшиза кав’ярні – бізнес для молодих?

Франшиза кав’ярні в 2019? На що звернути увагу при покупці кавової франшизи?

Простими словами: що таке франчайзинг?  Чим він вигідний?

Як оцінити смак кави?

Благодійна акція разом з “Серце Батьківщини”: кава Gemini Espresso для всіх.

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-