Кава по-турецьки > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Кава по-турецьки

У сьогоднішній статті ми розповімо як правильно готувати і подавати каву по турецьки.

Практичний кожен житель України хоч раз бував або запланував поїздку в країну all-inclusive і ідеального ледачого відпочинку – Туреччину. Піщані пляжі, тепле море, білосніжні посмішки люб’язного персоналу зі своїми традиціями ваблять наших співвітчизників круглий рік. Але зараз, коли часу на подорожі в метушні передноворічних авралів годі й шукати, ми все ще можемо подумки переміститися в турецька оазис, зробивши пару ковтків кави, що бадьорить, з турки.

Національний напій з чудовим ароматом і різноманіттям смаків з’явився в Оттоманській імперії в другій половині XVI століття. З тих пір ритуал турецького кавування обріс безліччю нюансів і традицій, одна з яких поширилася і на інші країни – ворожіння на кавовій гущі. Після розпиття кави потрібно перевернути чашку догори дном і залишити охолоджуватися на блюдце, а отриманий візерунок з кавової гущі розшифрувати згідно з довідником.

Приготування кави по-турецьки – це справжнє мистецтво. Бариста слід вибрати правильний об’єм турки, орієнтуючись на кількість гостей, адже неправильний об’єм рідини зіпсує весь смак і аромат. Вода для приготування повинна бути кришталево чистою без домішок і солей. Помел – дуже тонким, як мука, а зерна свіжообсмажені. В турецьку каву не прийнято класти цукор і спеції після приготування, так як вони можуть пошкодити пінку. Молоко і кава по-турецьки в класичних рецептах ніколи не зустрічаються, але бариста може приготує напій на свій розсуд або за бажанням клієнта.

Подається кава теж по-особливому: напій з джезви переливається в підігріту маленьку чашечку з товстими стінками, поруч ставиться склянка з водою і кладеться ложка з довгою ручкою. Показником правильноъ кави є піна, яка повинна триматися шапкою на ложці протягом декількох секунд, не розтікаючись. Турецька кава п’ється повільно і з задоволенням. За кожним ковтком напою йде ковток води, що підсилює смак.

Міцна, обпалююча і зі спеціями – це все про каву по турецьки. У своїй гіркоти вона може конкурувати тільки з роботами італійських кавових майстрів, про яких ми розповімо в нашій наступній статті.

Кавове виробництво Еквадору

Принципи поєднання кави з різною їжею

Ферментація кави тривалістю місяць

Різні рецепти приготування капучино

Український виробник кави Gemini Espresso виходить на міжнародний ринок

Скільки жінок працює у кавовій індустрії

Еуженіоїдіс — нова альтернатива безкофеїновій каві?

Виробництво кави та ката в Ємені та Ефіопії: як вони пов’язані?

Розбурхуючий маркетинговий хід: бікіні-бариста

Індійська кава: яка вона?

Як відрізняються методи заварювання кави в залежності від кавового обладнання

Поєднання слів «маракуйя» та «джип»? Ні, це Марагоджип! А що це?

Незвичайні кавові сувеніри

Україна стає одним із кавових центрів світу: висновки участі Gemini Espresso у World of Coffee Middle East у Дубаї

Різниця між рістретто та еспресо

  • Центральний офіс

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-