Кава по-турецьки > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Кава по-турецьки

У сьогоднішній статті ми розповімо як правильно готувати і подавати каву по турецьки.

Практичний кожен житель України хоч раз бував або запланував поїздку в країну all-inclusive і ідеального ледачого відпочинку – Туреччину. Піщані пляжі, тепле море, білосніжні посмішки люб’язного персоналу зі своїми традиціями ваблять наших співвітчизників круглий рік. Але зараз, коли часу на подорожі в метушні передноворічних авралів годі й шукати, ми все ще можемо подумки переміститися в турецька оазис, зробивши пару ковтків кави, що бадьорить, з турки.

Національний напій з чудовим ароматом і різноманіттям смаків з’явився в Оттоманській імперії в другій половині XVI століття. З тих пір ритуал турецького кавування обріс безліччю нюансів і традицій, одна з яких поширилася і на інші країни – ворожіння на кавовій гущі. Після розпиття кави потрібно перевернути чашку догори дном і залишити охолоджуватися на блюдце, а отриманий візерунок з кавової гущі розшифрувати згідно з довідником.

Приготування кави по-турецьки – це справжнє мистецтво. Бариста слід вибрати правильний об’єм турки, орієнтуючись на кількість гостей, адже неправильний об’єм рідини зіпсує весь смак і аромат. Вода для приготування повинна бути кришталево чистою без домішок і солей. Помел – дуже тонким, як мука, а зерна свіжообсмажені. В турецьку каву не прийнято класти цукор і спеції після приготування, так як вони можуть пошкодити пінку. Молоко і кава по-турецьки в класичних рецептах ніколи не зустрічаються, але бариста може приготує напій на свій розсуд або за бажанням клієнта.

Подається кава теж по-особливому: напій з джезви переливається в підігріту маленьку чашечку з товстими стінками, поруч ставиться склянка з водою і кладеться ложка з довгою ручкою. Показником правильноъ кави є піна, яка повинна триматися шапкою на ложці протягом декількох секунд, не розтікаючись. Турецька кава п’ється повільно і з задоволенням. За кожним ковтком напою йде ковток води, що підсилює смак.

Міцна, обпалююча і зі спеціями – це все про каву по турецьки. У своїй гіркоти вона може конкурувати тільки з роботами італійських кавових майстрів, про яких ми розповімо в нашій наступній статті.

Помел кави

Який помел кави найкращий?

Популярні сорти кави на ринку

Причини невдач франчайзингових кав’ярень. Як не стати банкрутом

Матча-лате: напій зі схожими властивостями як у кави, при цьому такий же корисний як чай.

Як збільшити лояльність клієнтів до вашої кав’ярні

Зникнення кави: міф чи реальність?

Сезонність відкриття франчайзингових кав’ярень. Найкращий час для відкриття

Максимальні прибутки – при мінімальних інвестиціях, скільки заробляють франчайзингові кав’ярні

Розказуємо, де в серпні можна спробувати новий шот Jägermeister Cold Brew та разом із цим класно провести вихідний вечір.

Який бюджет потрібен для відкриття прибуткової кав’ярні

Cold Brew Championship. Розповідаємо рецепт шоту, що додасть сил на всю ніч!

Найкраще місце для розміщення франчайзингової кав’ярні. Все що потрібно знати.

Основні складові ідеальної кав’ярні

Франшиза кав’ярні – бізнес для молодих?

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-