Кава та екологія > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Кава та екологія

Вчені попереджають: через 30-40 років смак кавових зерен буде сильно відрізнятися від теперішнього. Причиною тому стали прогнозовані кліматичні зміни в країнах головних постачальниках кави на міжнародний ринок: Ефіопії, Бразилії, Індонезії і Колумбії. Через глобальне потепління існуючі нині плантації в недалекому майбутньому будуть непридатні для вирощування, що призведе до їх скорочення.

Кавові зерна в питаннях виробництва схожі на виноград – один і той же сорт в різних країнах може виявитися божественно смачним, а може бути і жахливим одночасно. На відтінки смаку впливає географія, клімат, умови вирощування та обробки. Зміна клімату як раз один з таких факторів, здатних радикально змінити якість зерен.

Але не варто переживати про зникнення вашого улюбленого еспресо! Такі великі постачальники як Ефіопія і Бразилія вже готові до глобального потепління: місцеві фермери поділилися міркуваннями, що теоретично вони готові перенести плантації в гірські регіони, де клімат більш стабільний. Крім того, через зміну погодних умов раніше непридатні землі тепер можуть стати придатними. Але потрібно розуміти, що будь-які зміни екології обов’язково позначаться на смаку продукту. Крім того, існує можливість зростання цін на виробництво, що позначиться на ціні кожної чашки еспресо.

Батьківщина кави – Ефіопія – вже попереджала про ще одну екологічну проблему: зміна клімату «вбиває» дикорослі сорти кави. Сотні років кавові дерева поширювалися по всіх територіях Східної Африки без будь-якої фермерської допомоги. Вони ж служили підстраховкою для місцевих: «дикоросів» завжди можна було одомашнити, взявши кілька їх насінин для вирощування. Але тепер, коли їх стає все менше, фермерам доводиться готувати запаси вже зараз.

Втім, вчені поспішають заспокоїти любителів кави. З нашими досягненнями в сфері генної інженерії, кавові дерева скоро будуть адаптовані для виживання в будь-якому кліматі і при будь-яких умовах екології. Одним словом, можна видихнути: без кави не залишимося. Але все-таки краще підготуватися до майбутнього і випити чашечку-другу кращого еспресо від Gemini прямо зараз.

Дякуємо, що ви з нами! Ми дуже раді ділитися зі своїми читачами і кавовими фанатами цікавими і корисними історіями зі світу кави.

Матча-лате: напій зі схожими властивостями як у кави, при цьому такий же корисний як чай.

Як збільшити лояльність клієнтів до вашої кав’ярні

Зникнення кави: міф чи реальність?

Сезонність відкриття франчайзингових кав’ярень. Найкращий час для відкриття

Максимальні прибутки – при мінімальних інвестиціях, скільки заробляють франчайзингові кав’ярні

Розказуємо, де в серпні можна спробувати новий шот Jägermeister Cold Brew та разом із цим класно провести вихідний вечір.

Який бюджет потрібен для відкриття прибуткової кав’ярні

Cold Brew Championship. Розповідаємо рецепт шоту, що додасть сил на всю ніч!

Найкраще місце для розміщення франчайзингової кав’ярні. Все що потрібно знати.

Основні складові ідеальної кав’ярні

Франшиза кав’ярні – бізнес для молодих?

Франшиза кав’ярні в 2019? На що звернути увагу при покупці кавової франшизи?

Простими словами: що таке франчайзинг?  Чим він вигідний?

Як оцінити смак кави?

Благодійна акція разом з “Серце Батьківщини”: кава Gemini Espresso для всіх.

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-