Кава з Ефіопії > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Кава з Ефіопії

Ефіопія – це країна, яка може похвалитися своєю тривалою кавовою історією. І напис «кава з Ефіопії» служить не тільки знаком якості, а й говорить про те, що вас чекає улюблений напій з яскравим насиченим ароматом, що нагадує пряні трави, повнота смаку і тривалий післясмак. І сьогодні ми хочемо ближче познайомити вас саме з кавою з цієї країни, якщо раптом з якихось причин вона ще не стала вашою улюбленою.

В Ефіопії каву готують вже багато століть. І ось деякі цікаві факти, які неодмінно вас зацікавлять:

  • Спочатку процес приготування кави в Ефіопії істотно відрізнявся від відомого нам сьогодні – напій готували з ягід та соку. А інколи – просто заварювали… листя кави – і виходив такий собі чай. Хотіли б спробувати?
  • Місцеві сорти арабіки (які, тут, доречі, можна зустріти в лісах в дикому) шануються гурманами у всіх країнах. Якби був кавовий «Оскар» його вручили б саме ефіопській каві
  • Тільки уявіть собі — в Ефіопії 15 мільйонів людей задіяні в процесах, пов’язаних з виробництвом кави. І саме кошти від продажу кави майже на 70% щорічно наповнюють скарбницю країни
  • А ось ще одна вражаюча цифра — з ефіопських плантацій збирають за рік 350 000 тонн зерен
  • В Ефіопії просто ідеальні умови для кави, адже це високогірна країна. Можливо, саме тому кавові дерева приживаються тут так легко – і майже половини кави росте «дикою»
  • Доречі, процес обробки кавових зерен в Ефіопії виконується вручну
  • Звісно, ми в компанії Gemini Espresso запропонуємо вам спробувати кращу каву з цієї країни. Обирайте: моносорта стовідсоткової арабіки Ethiopia Yirgacheffe gr.2 або Ethiopia Sidamo gr.2 обсмажені спеціально для приготування еспресо або альтернативних методів заварювання.

Хочете познайомитися з ефіопською кавою ближче? Тоді спробуйте моносорта стовідсоткової арабіки Ethiopia Yirgacheffe gr.2 та Ethiopia Sidamo gr.2 від компанії Gemini Espresso, а також дивіться відео з серії «Стань кавовим експертом», де наша ведуча Марія Шемотюк розповість вам всі секрети моносорту стовідсоткової арабіки Ethiopia Yirgacheffe gr.2 із Ефіопії.

Дивіться більше цікавих відео на нашому YouTube-каналі.

 

Український виробник кави Gemini Espresso виходить на міжнародний ринок

Розбурхуючий маркетинговий хід: бікіні-бариста

Індійська кава: яка вона?

Як відрізняються методи заварювання кави в залежності від кавового обладнання

Поєднання слів «маракуйя» та «джип»? Ні, це Марагоджип! А що це?

Незвичайні кавові сувеніри

Україна стає одним із кавових центрів світу: висновки участі Gemini Espresso у World of Coffee Middle East у Дубаї

Різниця між рістретто та еспресо

Розкладаємо смаки кави за країнами, обсмаженнями та різновидами

Навіщо додавати сіль у чашку кави?

Чому кава називається «Джо»?

Навіщо витримувати каву у бочках?

Що таке Реакція Майяра та як вона впливає на обсмажування кавових зерен

Як кава поєднується з їжею?

Усі фактори, що впливають на смак вашої чашки кави

  • Центральний офіс

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-