Кавові напої різних народів світу: яскраві та незвичайні > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Кавові напої різних народів світу: яскраві та незвичайні

Варіантів пити каву існують тисячі, якщо не мільйони. Сьогодні ми вам розповімо, які різновиди кави п’ють в різних країнах світу. Може бути, й ви, спробувавши їх, знайдете собі нову кавову любов?

  1. В’єтнамська кава з льодом

Ca Phe Da чи Café Da – це традиційний в’єтнамський кавовий напій з льодом, який поєднує в собі підсолоджене та згущене молоко з темною смаженою кавою. Кава заварюється за допомогою невеликого металевого французького крапельного фільтру та виливається прямо на лід та згущене молоко з цукром. Напій зазвичай готують з рівними частинами інгредієнтів, що робить його дуже смачною солодкістю.

  1. Копі Гу Юй з азіатських країн

Ця кава обсмажується, заварюється та споживається з маслом. В азіатських країнах, таких як Сінгапур, Таїланд та Малайзія, люди вважають, що масло допомагає створити більш динамічний та насичений смак кави. Ця кава зазвичай містить згущене молоко на дні кружки та плитку масла зверху.

  1. Скандинавська яєчна кава

Найпоширеніший спосіб приготування кави в Норвегії та Скандинавії поєднує в собі свіже яйце з меленою кавою, щоб прибрати гіркоту та кислотність. Популярний на Середньому Заході Сполучених Штатів напій також відомий як «Церковна підвальна кава», оскільки його можна використовувати для приготування великих об’ємів кави для великих груп. Однак, виходячи з відгуків людей, хто оцінював таку каву неупереджено, це може бути далеко не найкращий кавовий смак, що ви коли-небудь коштували. Справа у тому, що його смак може нагадувати «аромат» поцілунку сильно курящої старої людини чи затхлі ганчірки.

  1. Ірландська кава

Цей кавовий коктейль був винайдений на початку 1940-х років в Ірландії, щоб допомогти американським мандрівникам коротати час в холодних ірландських містах. Ірландська кава поєднує в собі віскі, коричневий цукор, чорну каву та щедру ложку вершків. Існує безліч варіацій коктейлю, але оригінал й досі залишається одним з найсмачніших та солодких кавових напоїв для дорослих.

  1. Кава зі слонячого посліду

Подібно до знаменитого сорту кави Kopi Luwak, цей сорт виробляється в набагато більшому масштабі – зі слонячого посліду, в Таїланді. Оскільки слони є травоїдними, виробники цієї чорної кави стверджують, що в процесі травлення спостерігається менша кислотність, а одержувані кавові зерна з фекалій бездоганні за смаком. Кажуть, там навіть є нотки шоколаду, фруктів та горіхів. Ризикнули б спробувати?

  1. Кава з самогоном та монеткою

Коктейль зі скандинавської кави марки Karsk популярний серед сільських жителів Норвегії з 1800-х років. Цей напій, також відомий як «Російська кава», складається з 1 частини кави та 2 чи більше частин самогону. Оригінальний рецепт вимагав, щоб ви поклали монетку на дно чашки, залили її 1/3 кави, а потім додали самогону (чи горілки), отримуючи консистенцію такої прозорості, що дозволяла знову побачити монетку на дні.

  1. Тім Там Слем

Tim Tam’s – це шоколадний вафельний батончик, доступний в різних країнах світу, що складається в основному з шоколаду та карамелі. Це відмінна закуска для збільшення рівня насолоди, одержуваної від свіжої чашки кави. Але люди пішли ще далі, придумавши каву “Tim Tam Slam”. Замість поїдання шоколаду разом з кавою, вони проробляють отвір посередині шоколадної плитки, та використовують її в якості соломинки при поглинанні напою. На виході виходить шоколадно-кавова маса завдяки таненню вмісту батончика.

  1. Гарячий кавовий водоспад

Даний напій користується популярністю в одному з місцевих ресторанів в місті Пуерто-Панаско, Мексика. Це кавове буйство призначене для насолоди очей та смакових рецепторів.Змішуючи текілу та Kahlua з вашою кавою та розводячи вогонь в піалі-кавоварці, напій починають переливати з піали в піалу під поглядом захоплених відвідувачів, щоб потім створити той самий водоспад – тримаючи одну піалу над іншою, з іншої виливаючи рідину, що горить синім полум’ям, в вашу чашку. А при додаванні кориці в ще палаючу субстанцію вириваються снопи іскор, немов з жерла вулкану. За бажанням можуть бути додані вершки. Як мінімум, місто гідне відвідування тільки через цей напій!

Український виробник кави Gemini Espresso виходить на міжнародний ринок

Розбурхуючий маркетинговий хід: бікіні-бариста

Індійська кава: яка вона?

Як відрізняються методи заварювання кави в залежності від кавового обладнання

Поєднання слів «маракуйя» та «джип»? Ні, це Марагоджип! А що це?

Незвичайні кавові сувеніри

Україна стає одним із кавових центрів світу: висновки участі Gemini Espresso у World of Coffee Middle East у Дубаї

Різниця між рістретто та еспресо

Розкладаємо смаки кави за країнами, обсмаженнями та різновидами

Навіщо додавати сіль у чашку кави?

Чому кава називається «Джо»?

Навіщо витримувати каву у бочках?

Що таке Реакція Майяра та як вона впливає на обсмажування кавових зерен

Як кава поєднується з їжею?

Усі фактори, що впливають на смак вашої чашки кави

  • Центральний офіс

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-