Кавові рецепти для спекотного літа

Представляємо вам кавові рецепти для спекотного літа. Літнє меню від наших бариста, яке ідеально підходить для всіх тих, хто хоче освіжитися і підбадьоритися в спеку.

В’єтнамська крижана кава

Освіжаючий літній кавовий напій з ніжним смаком згущеного молока і пряними нотками кардамону

Кава заварена у френч-пресі – 150 мл
Згущене молоко – 150 мл
Лід в кубиках
кардамон

Як приготувати:
Робимо каву, додаємо її в чашку зі згущеним молоком
Трохи льоду для свіжості,
Додаємо спеції (наприклад, кардамон)

Орчата латте

 

Отже, для початку необхідно заздалегідь приготувати мигдалеву Орчату.

У дволітрову ємність додати:
– 1 склянку рису
– ¾ скл. цукру
– 1 чайну ложку кориці
– ¼ скл. подрібненого мигдалю.
Залити все чистою водою до верху. Розмішати до повного розчинення цукру і залишити настоюватися на 24 год. Перемішати в блендері протягом 1 хв, щоб зробити суміш більш однорідною і процідити через дрібне сито.
Приготування напою:

Налити Орчату в стакан з льодом і додати зверху порцію еспресо. Любителі солодкого можуть додати трохи згущеного молока.

 

Льодяна кава в кубиках

2 кубика кави
Еспресо – 60 мл
Лід – 2-4 кубика
Форми для льоду
2 порції еспресо швидко охолоджуємо за допомогою льоду, потім заливаємо його в формочки для льоду, обертаємо форми харчовою плівкою і ставимо в морозилку. Таку заморожену каву можна заливати молоком і насолоджуватися літнім кавовим напоєм.

Льодяна лонг-кова «Ольенг»

800 мл міцної кави
350 мл вершків
150 мл згущеного молока
3 ст. л. цукру
2 ч. л. меленого кардамону
1 ч. л. меленого мигдалю
Кубики льоду

Послідовність приготування:

У невелику каструлю налийте вершки, додайте цукор і кардамон – це основа напою. Поставте на невеликий вогонь, дочекайтеся закипання і відразу вимкніть. Залиште настоюватися на півгодини. Додайте в каструлю мелений мигдаль і згущене молоко. До половини наповніть склянки льодом, налийте основу і каву.

Льодяне сердце бариста

Вишневий фреш – 100 мл / заморозити
Еспресо – 30 мл
Мед гречаний – 20 г

На основі вишневого фрешу зробити лід. Приготувати 30 мл еспресо на Ethiopia Sidamo Gr.1 Guji Sasaba (10 г меленої кави). Каву змішати з гречаним медом до повного розчинення. Отриману суміш влити на лід, перемішати, почекати 30 секунд. Пити маленькими ковточками.

 

Вам сподобалася стаття – “Кавові рецепти спекотне літо”? Слідкуйте за публікаціями в нашому блозі і ви обов’язково побачите нові і смачні рецепти напоїв на основі кави або чаю.

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн-Пт: 08:00 - 19:00 Сб-Нд: Вихідний

Зворотній звя’зок