Кавові рецепти для спекотного літа > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Кавові рецепти для спекотного літа

Представляємо вам кавові рецепти для спекотного літа. Літнє меню від наших бариста, яке ідеально підходить для всіх тих, хто хоче освіжитися і підбадьоритися в спеку.

В’єтнамська крижана кава

Освіжаючий літній кавовий напій з ніжним смаком згущеного молока і пряними нотками кардамону

Кава заварена у френч-пресі – 150 мл
Згущене молоко – 150 мл
Лід в кубиках
кардамон

Як приготувати:
Робимо каву, додаємо її в чашку зі згущеним молоком
Трохи льоду для свіжості,
Додаємо спеції (наприклад, кардамон)

Орчата латте

 

Отже, для початку необхідно заздалегідь приготувати мигдалеву Орчату.

У дволітрову ємність додати:
– 1 склянку рису
– ¾ скл. цукру
– 1 чайну ложку кориці
– ¼ скл. подрібненого мигдалю.
Залити все чистою водою до верху. Розмішати до повного розчинення цукру і залишити настоюватися на 24 год. Перемішати в блендері протягом 1 хв, щоб зробити суміш більш однорідною і процідити через дрібне сито.
Приготування напою:

Налити Орчату в стакан з льодом і додати зверху порцію еспресо. Любителі солодкого можуть додати трохи згущеного молока.

 

Льодяна кава в кубиках

2 кубика кави
Еспресо – 60 мл
Лід – 2-4 кубика
Форми для льоду
2 порції еспресо швидко охолоджуємо за допомогою льоду, потім заливаємо його в формочки для льоду, обертаємо форми харчовою плівкою і ставимо в морозилку. Таку заморожену каву можна заливати молоком і насолоджуватися літнім кавовим напоєм.

Льодяна лонг-кова «Ольенг»

800 мл міцної кави
350 мл вершків
150 мл згущеного молока
3 ст. л. цукру
2 ч. л. меленого кардамону
1 ч. л. меленого мигдалю
Кубики льоду

Послідовність приготування:

У невелику каструлю налийте вершки, додайте цукор і кардамон – це основа напою. Поставте на невеликий вогонь, дочекайтеся закипання і відразу вимкніть. Залиште настоюватися на півгодини. Додайте в каструлю мелений мигдаль і згущене молоко. До половини наповніть склянки льодом, налийте основу і каву.

Льодяне сердце бариста

Вишневий фреш – 100 мл / заморозити
Еспресо – 30 мл
Мед гречаний – 20 г

На основі вишневого фрешу зробити лід. Приготувати 30 мл еспресо на Ethiopia Sidamo Gr.1 Guji Sasaba (10 г меленої кави). Каву змішати з гречаним медом до повного розчинення. Отриману суміш влити на лід, перемішати, почекати 30 секунд. Пити маленькими ковточками.

 

Вам сподобалася стаття – “Кавові рецепти спекотне літо”? Слідкуйте за публікаціями в нашому блозі і ви обов’язково побачите нові і смачні рецепти напоїв на основі кави або чаю.

  • Центральний офіс

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-