Кавові ясла > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Кавові ясла

Кава теж буває маленькою або “Кавові яслі”

Ми вже розповідали вам безліч історій про походження кавових дерев в тих чи інших країнах, про вплив клімату на їх вирощування, а також про методи збору врожаю. Але насправді історія кожного кавового зернятка починається ще раніше в так званих кавових яслах. Так-так, в нашій індустрії ставлення до ягід кави нічим не відрізняється від трепету перед вирощуванням квітів або тварин.

Кавові ясла – це земельна ділянка на території плантації, де фермери розміщують невеликі ємності з кавовими паростками. З метою захистити малюків від опадів, навколо цієї зони розміщують стовпи, що підтримують навіс. Без таких маніпуляцій виростити кавові дерева було б неможливо.

Кожен саджанець кави спочатку потрібно проростити. Це відбувається шляхом видалення шкірки і м’якоті в стиглих ягодах кави. Зерно, що залишилося і пергаментну оболонку поміщають в грунт на півтора місяці, поки не з’явиться маленьке стебло майбутнього дерева. Саме на цьому етапі життєвого шляху кава потрапляє в ясла.

Щедро удобрюючи грунт, фермери дбають про майбутнє своєї плантації. Для того, щоб поліпшити якість землі, вони використовують і традиційний гній, і залишки шкірки після обробки і миття зерен. Коли природні процеси перегнивання грунту закінчуються, її розподіляють по окремим мішечках для стеблинок. Причому, пізніше, коли паросток «вичавить» все корисне з грунту, її не використовуватимуть вдруге – її просто утилізують.

Але до цього моменту майбутнє кавове дерево проводить більше півроку в своєму індивідуальному скафандрі. Розміщене на невеликій глибині всередині мішечка, стебло набирається сил і зростає, поки не досягне 60 см у висоту. Далі воно «випускається з ясел» і висаджується на плантації.
Більшість кавових плантацій у всьому світі до цих пір контролюють фермери або невеликі об’єднання людей, що працюють своїми руками. Тому що кава – це не просто харчовий продукт, а ціла культура. Саме завдяки вирощуванню кавових ягід багато сімей змогли пережити непрості часи в економіці своєї країни.

Спасибі, що прочитали статтю “Кавові ясла” в нашому блозі. Слідкуйте за оновленнями в соціальних мережах або на сторінках нашого блогу.

Український виробник кави Gemini Espresso виходить на міжнародний ринок

Розбурхуючий маркетинговий хід: бікіні-бариста

Індійська кава: яка вона?

Як відрізняються методи заварювання кави в залежності від кавового обладнання

Поєднання слів «маракуйя» та «джип»? Ні, це Марагоджип! А що це?

Незвичайні кавові сувеніри

Україна стає одним із кавових центрів світу: висновки участі Gemini Espresso у World of Coffee Middle East у Дубаї

Різниця між рістретто та еспресо

Розкладаємо смаки кави за країнами, обсмаженнями та різновидами

Навіщо додавати сіль у чашку кави?

Чому кава називається «Джо»?

Навіщо витримувати каву у бочках?

Що таке Реакція Майяра та як вона впливає на обсмажування кавових зерен

Як кава поєднується з їжею?

Усі фактори, що впливають на смак вашої чашки кави

  • Центральний офіс

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-