Моносорт чи кавовий бленд. Що обрати? > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Моносорт чи кавовий бленд. Що обрати?

Кава — це напій, без якого важко уявити день мільйонів людей в самих різних куточках Землі. І у кожної людини є свої кавові звички та уподобання. Ми в компанії Gemini Espresso хочемо, щоб ви не тільки із задоволенням пили кожну чашку кави, а й знали все про цей чудовий напій. Адже це так важливо – бути експертом в тому, що любиш, правда? Тому, ми продовжуємо розповідати про особливості вибору кави і сьогодні зупинимося детальніше на моносотрах і кавових блендах.
І основне питання — в чому ж різниця між моносортом та кововим блендом?

Бленд — це кавова суміш з різних сортів кави. Це відмінний варіант для тих, хто любить експерименти, адже кожен бленд народжується в процесі пошуку нової комбінації смаку і аромату. Створення бленда – справа складна і копітка, яку можна порівняти з видом мистецтва. Адже потрібно знати особливості кожного сорту зерна, щоб в результаті отримати гарну суміш.

Моносорт — це кавове зерно, відібране з одного регіону і оброблене одним методом. Моносорт кави завжди пізнаваний. Це ті кавові зерна, які можна впізнати навіть за характерним запахом і очікуваним смаком. Доречі, таку каву можна готувати альтернативним способом – кемікс, аеропрес, френч-прес, пуровер, або на професійному обладнанні. А якому виду заварювання надаєте перевагу ви?

Ми в компанії Gemini Espresso потурбувалися про те, щоб ви могли вибрати кращі моносорта та спробувати найсмачніші кавові бленди.

Ми радимо вам обрати, наприклад, моносорт кави Brasil Yellow Bourbon, зібраний в Бразилії на висоті 1150 метрів і спеціально обсмажений під еспресо. Ви зможете оцінити тонкий та ніжний смак цих зерен, де також чітко відчувається вабливий аромат карамелі, а інтриги додадуть нотки волоського горіха. Як вам поєднання?

Або спробуйте моносорт кави Kenya АА з Кенії, спеціально обсмаженої для фільтру. У цієї кави особливий кислуватий смак, де чітко відчуваються цитрусові. Бадьорить і освіжає!

А з блендів, радимо звернути увагу на каву Gemini Crema, де в ідеальній пропорції зустрілися зерна з Эфіопії, Колумбії та Бразилії. Делікатне обсмаження і кремовий смак — ось секрет цього ніжного напою.

Хочете дізнатися більше про моносорта і бленди? Тоді знайомтеся з ведучою Марією Шемотюк, яка в нашій програмі розповість вам про каву все.

Дивіться більше цікавих відео на нашому YouTube-каналі.

 

 

Український виробник кави Gemini Espresso виходить на міжнародний ринок

Розбурхуючий маркетинговий хід: бікіні-бариста

Індійська кава: яка вона?

Як відрізняються методи заварювання кави в залежності від кавового обладнання

Поєднання слів «маракуйя» та «джип»? Ні, це Марагоджип! А що це?

Незвичайні кавові сувеніри

Україна стає одним із кавових центрів світу: висновки участі Gemini Espresso у World of Coffee Middle East у Дубаї

Різниця між рістретто та еспресо

Розкладаємо смаки кави за країнами, обсмаженнями та різновидами

Навіщо додавати сіль у чашку кави?

Чому кава називається «Джо»?

Навіщо витримувати каву у бочках?

Що таке Реакція Майяра та як вона впливає на обсмажування кавових зерен

Як кава поєднується з їжею?

Усі фактори, що впливають на смак вашої чашки кави

  • Центральний офіс

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-