Натуральна чи розчинна кава | Gemini

Натуральна чи розчинна кава

Кава — одна із найпопулярніших напоїв в світі, і змагатися з нею можуть лише чай і питна вода. Ми в компанії Gemini Espresso хочемо, чтоб ви дійсно насолоджувалися кожною чашкою кави. Тому сьогодні вирішили поговорити з вами про натуральну та розчинну каву, щоб з’ясувати, в чому ж між ними різниця.

І перше, на чому хотілося б зупинитися, це питання — в чому ж різниця виробництва натуральної та розчинної кави?

Отже, починається історія і натуральної і розчинної кави схоже. Висушені і оброблені кавові боби зеленого кольору відправляються на обсмаження. Саме в цей момент боби змінюють колір залежно від ступеню обсмаження – на світло-коричневий або темно-коричневий. На цьому подорожі і метаморфози натуральної кави майже закінчуються – її фасують і відправляють на прилавки магазинів і в кафе. А ось для отримання розчинної кави потрібно буде ще трохи постаратися, адже для такого типу кави, після обсмаження зерна подрібнюються і запарюються гарячою водою. Потім, практично готовий напій заморожується і висушується або гранулюється. На виході виходить такий собі напівфабрикат.

Що вибрати? Для вас ми вирішили порівняти розчинну і натуральну каву за кількома важливими пунктами, і ось що у нас вийшло:

Час. Щоб зробити розчинну каву вам потрібно лише дочекатися, поки закипить чайник. З натуральною кавою потрібно буде повозитися на 2 хвилини довше.

Смак. Натуральна кава зберігає всі масла, і, відповідно, насиченість смаку і багатство аромату. А ось розчинна кава ці якості часто втрачає. Ще один момент – для розчинної кави часто використовують дешевші боби робусти, а не арабіки, що також впливає на смак.

Користь та шкода для здоров’я. Як ми вже з’ясували, розчинна кава втрачає в смаку і ароматі, тому, щоб компенсувати це, в неї часто додають ароматизатори та стабілізатори.

Як бачите, розчинна кава виграє тільки в пункті про час приготування, а ось в інших програє. І хоча в Україні в 1996 році кількість людей, які пили розчинну каву, досягало 80%, ми в компанії Gemini Espresso відзначаємо постійне зниження кількості людей, які вибирають таку каву. І дуже радіємо цьому факту, адже ми хочемо, щоб ви пили тільки найкращу каву.

І ми радимо вам спробувати бленд Espresso Blend Gold (70% Арабіка, 30% Робуста) із Бразилії, Колумбії і Індії, середнє обсмаження, яке повністю розкриє вам свій смак і аромат, якщо ви приготуєте його в кавомашині. Неймовірний бленд Espresso Blend Originale (80% Арабіка із Бразилії і Колумбії, 20% Робуста із Індії), середнього обсмаження. Цей бленд сподобається тим, хто любить незвичайні поєднання та оригінальний смак. Або бленд Espresso Blend Extra Crema (де Арабіка із Бразилії і Колумбії, а Робуста – із Індії) середнього обсмаження з солодким вершковим ароматом. Що оберете ви?

Хочете дізнатися більше про натуральну і розчинну каву, а також з’ясувати, які хвороби кава може лікувати? Тоді дивіться відео з нашої ведучою Уляною Майською.

Дивіться більше цікавих відео на нашому YouTube-каналі.

 

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 08:00 - 19:00, Сб: 9:00 - 17:00, Нд: Вихідний

Зворотній зв'язок



-