Перу: екологічно чистий кавовий рай > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Перу: екологічно чистий кавовий рай

У 2006 році Speciality Coffee Association of America визнала каву з передгір’їв Анд, що знаходяться в Перу, кращим сортом зерен з 139 дегустованих конкурентів інших 25 країн-виробників. Переможцем став органічний сорт Арабіки, вирощений в долині Санта на висоті понад 1700 метрів над рівнем моря. Серйозна заявка для країни, яку ми знаємо за фільмами «Анаконда» і непрохідними джунглями озера Тікі-Така, чи не так?

Насправді кавова історія в Перу зароджувалася ще в давні часи. У 1936 році Вільям Акер в своїй книзі «Все про каву» писав, що перуанська кава не відрізняється особливою якістю і смаком, але її легко впізнати за грубим  кислим смаком. Майже через 80 років все змінилося, і Перу стала одним з найбільших постачальників кавових зерен в США.

Зараз кавовою індустрією займається 160 тисяч перуанських сімей, які ретельно стежать за якістю виробленого продукту. Хоча держава і не підтримувала розвиток даного напрямку експорту, перуанська кава, що відрізняється особливою якістю і екологічністю, стає все більш популярною завдяки вирощуванню зерен малими виробниками.

Кращими кавовими сортами в Перу вважаються Norte, Chan-chamayo і Cuzco. Вони мають ніжний смак, солодкуватий присмак і глибокий аромат. Серед екологічно чистих сортів гурмани відзначають Пуно, Куско, Сан-Мартін, Піура і Кахамарка, які отримали свої назви на честь регіонів вирощування. Перуанська каву рекомендують використовувати в сумішах.

Щорічно Перу виробляє понад 85 тисяч тонн кави, особливою популярністю користується регіон Куско. Його високі органічні властивості пояснюються в першу чергу бідністю населення, у якого найчастіше не вистачає коштів на хімічні добрива. Кращі сорти кави експортуються в Японію, Італію, Німеччину і США.

Не дивлячись на те, що Перу вважається батьківщиною картоплі, традиційне кавування по-перуанських має на увазі зовсім інший додатковий інгредієнт, а саме листя коки. Так-так, мова йде про ту саму рослину, з якої виробляють заборонений в усьому світі наркотик. Якщо ви опинитеся проїздом в Перу, обов’язково спробуйте справжній «Inca Coffee». Кава Інків готується незвичайним чином: спочатку бариста заварює чай мате з листя коки, додає в нього еспресо, після чого кладе зверху пару листочків коки. Напій нагадує розбавлений американо, але добре знімає головний та інші болі. Можливо, він врятує вас від перепадів тиску в високогірній місцевості Перу.

Залишайтеся з нами і в наступній статті ви дізнаєтеся – Скільки коштує елітна кава.

Матча-лате: напій зі схожими властивостями як у кави, при цьому такий же корисний як чай.

Як збільшити лояльність клієнтів до вашої кав’ярні

Зникнення кави: міф чи реальність?

Сезонність відкриття франчайзингових кав’ярень. Найкращий час для відкриття

Максимальні прибутки – при мінімальних інвестиціях, скільки заробляють франчайзингові кав’ярні

Розказуємо, де в серпні можна спробувати новий шот Jägermeister Cold Brew та разом із цим класно провести вихідний вечір.

Який бюджет потрібен для відкриття прибуткової кав’ярні

Cold Brew Championship. Розповідаємо рецепт шоту, що додасть сил на всю ніч!

Найкраще місце для розміщення франчайзингової кав’ярні. Все що потрібно знати.

Основні складові ідеальної кав’ярні

Франшиза кав’ярні – бізнес для молодих?

Франшиза кав’ярні в 2019? На що звернути увагу при покупці кавової франшизи?

Простими словами: що таке франчайзинг?  Чим він вигідний?

Як оцінити смак кави?

Благодійна акція разом з “Серце Батьківщини”: кава Gemini Espresso для всіх.

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-