Подумав про каву і відразу прокинувся! Не вірите? А вчені вже це довели. > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Подумав про каву і відразу прокинувся! Не вірите? А вчені вже це довели.

 

Останнє дослідження вчених з університету в Торонто підтвердило, що один швидкий погляд на чашку кави викликає таке ж збудження, як і випитий напій.

За словами одного з авторів, кава – найпопулярніший напій і всі його фізичні властивості давно розкриті. Але зовсім нічого не відомо про його психологічний вплив.

У нейропсихології існує термін “праймінг”, ефект впливу наших неусвідомлених спогадів й асоціацій на наступні дії, думки або поведінку людини. Завдяки такому явищу імпліцитної пам’яті, вчені хотіли довести, чи існує зв’язок між кавою та хвилюванням. Якщо впливати на людину різними тригерами (слова, картинки, текст тощо), пов’язаними з кавою, чи вплине це якось на її фізіологічні зміни, ніби-то вона дійсно випила чашку міцної кави?

Взяти участь в експерименті запросили представників східної та західної культур, яким запропонували розглянути спогад про каву та чай. В результаті було виявлено, що у представників заходу дійсно підвищився рівень фізичного збудження (за їхніми власними словами), а також прискорився серцевий ритм.

Чому аcоціація спрацювала тільки із особами з Заходу? Ймовірно, це сталося через невисоку значущість кави в культурі Сходу. Для них кавовий напій не вважається значним символом збудження. В Америці ж, навпаки, існує стереотипна картинка про “фахівця, який поспішає на важливу зустріч з потрійним еспресо в руках”.

Зв’язок між кавою і збудженням настільки міцний, що цілком може викликати когнітивні зміни в нашій голові і дати відчуття фактичного споживання кофеїну, навіть якщо насправді його не було.

Тому якщо вам захочеться випити п’яту порцію еспресо за день, зупиніть себе. Поспостерігайте деякий час, як бариста готує його для вашого колеги або приятеля – цього буде достатньо, щоб отримати ті ж самі враження без надмірного споживання.

Український виробник кави Gemini Espresso виходить на міжнародний ринок

Розбурхуючий маркетинговий хід: бікіні-бариста

Індійська кава: яка вона?

Як відрізняються методи заварювання кави в залежності від кавового обладнання

Поєднання слів «маракуйя» та «джип»? Ні, це Марагоджип! А що це?

Незвичайні кавові сувеніри

Україна стає одним із кавових центрів світу: висновки участі Gemini Espresso у World of Coffee Middle East у Дубаї

Різниця між рістретто та еспресо

Розкладаємо смаки кави за країнами, обсмаженнями та різновидами

Навіщо додавати сіль у чашку кави?

Чому кава називається «Джо»?

Навіщо витримувати каву у бочках?

Що таке Реакція Майяра та як вона впливає на обсмажування кавових зерен

Як кава поєднується з їжею?

Усі фактори, що впливають на смак вашої чашки кави

  • Центральний офіс

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-