Причини невдач франчайзингових кав’ярень. Як не стати банкрутом > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Причини невдач франчайзингових кав’ярень. Як не стати банкрутом

Кав’ярнею в наш час вже мало кого здивуєш, тому як бізнес популярний і постійно розширюється новими пропозиціями, здатними порадувати і здивувати. Однак багато фірм закриваються в перші місяці роботи, 20-30% дотягують до півроку і року, а особливі одиниці окупаються і дають прибуток. Які причини невдач кав’ярень, створених з нуля зрозумілі – бажання відразу отримувати прибуток, який компенсує витрати.

Місце знаходження та персонал

Бізнес по франчайзингу має інші фактори і проблемами, тому як переваг для початку бізнесу більше – франшиза надає допомогу, готовий бізнес-план, можливості і передачу досвіду провідних фахівців сфери.

Але навіть за допомогою і провідними маркетологами, проблемою розвитку часто стає локація – розташування стаціонарним або мобільним кав’ярні в пасивному для просування місці або з відсутньою аудиторією. Звичайно ж повністю безрезультатних локацій немає, але для створення достатнього інтересу будуть потрібні солідні вкладення, які відіб’ються на інших аспектах. Для спальних районів відмінним варіантом стане стаціонарна кав’ярня з затишною атмосферою і гарним асортиментом кави, булочок, тістечок, тортиків, а також доставкою додому.

Що стосується персоналу, тут також ряд проблем – необхідно довго підбирати потрібних співробітників, внаслідок чого набір відбувається випадковий, з ухилом на майбутнє навчання і практику. В такому випадку можлива текучка персоналу, яка вважається стандартною практикою в торгівлі, але не є знаком якості в плані прибутку.

Недолік терпіння і контролю

Частий випадок – відсутність терпіння і мотивації, після невдалої роботи протягом певного часу, за результатами якого очікується прибуток. Так підприємці закривають бізнес, не даючи шансу на розвиток, завищуючи очікування і допускаючи грубі помилки в просуванні.

У разі франшизи, зобов’язання в контролі і допомоги покладено на франчайзера – досвідченого партнера, зацікавленого в позитивному результаті. Але повного контролю франчайзери не можуть здійснити, тому такий вид наступних ситуацій:

  1. злодійство з боку персоналу – певний відсоток виручки йде до недобросовісних продавців;
  2. відсутність товару – стаканчики, цукор і особливо кави повинні бути завжди, адже найменший простій веде до падіння виручки;
  3. відволікання персоналу від робочих обов’язків – перекури, довгі обіди, закриття кав’ярні на непередбачені обставини.

Тому, щоб не стати банкрутом і забезпечити максимальний прибуток, особливо при постійній допомозі франчайзера, слід дотримуватися рекомендацій і стежити за розвитком кав’ярні, привносячи нові ідеї, оновлюючи асортимент і роблячи все можливе для поліпшення результатів. Правильна і перевірена концепція надається франчайзером, тому варіантів для поганих результатів небагато, а щоб збанкрутувати потрібно сильно постаратися.

Чого очікувати від ринка кави в Україні

Еволюція кавового ринка в Україні

Blackfest Ukrainian Coffee Show

Помел кави

Який помел кави найкращий?

Популярні сорти кави на ринку

Причини невдач франчайзингових кав’ярень. Як не стати банкрутом

Матча-лате: напій зі схожими властивостями як у кави, при цьому такий же корисний як чай.

Як збільшити лояльність клієнтів до вашої кав’ярні

Зникнення кави: міф чи реальність?

Сезонність відкриття франчайзингових кав’ярень. Найкращий час для відкриття

Максимальні прибутки – при мінімальних інвестиціях, скільки заробляють франчайзингові кав’ярні

Розказуємо, де в серпні можна спробувати новий шот Jägermeister Cold Brew та разом із цим класно провести вихідний вечір.

Який бюджет потрібен для відкриття прибуткової кав’ярні

Cold Brew Championship. Розповідаємо рецепт шоту, що додасть сил на всю ніч!

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-