Студентство – час, коли ти молодий і безтурботний. Коли здається, попереду стільки нових можливостей і перспектив, а єдина проблема – як вчасно здати сесію. Час постійного відпочинку і нічних посиденьок з друзями. У тебе теж виникають такі ассоціаціі? Частково так і є. Але чому ніхто не згадує про відсутність фінансів. Коли тобі хочеться спробувати все і відразу, а грошей катастрофічно не вистачає. А період коли, ти закінчив університет, ось ти такий “молодий, теоретично обізнаний, фахівець” з ВО виходиш на ринок праці, думаючи що роботодавці будуть стояти в черзі, щоб забрати такий талант. Але реальність інша – таких як ти тисячі. Пошук роботи може зайняти від півроку і більше. І що ж робити весь цей час? Є два варіанта розвитку подій:
Вибір зрозумілий, чи не так?
У схожій ситуації опинився Рома, бариста в кав’ярні Gemini Espresso. Він поділився своєю історією, як він прийшов в кавову індустрію і чому вибрав для себе професію бариста.
«Ніколи не уявляв себе в цій ролі. В один момент, життя склалося таким чином, що мені терміново була потрібна робота з гнучким графіком. Знайомий порадив вакансію бариста. Не буду зараз розповідати про перші мої кроки, але я зробив багато помилок в роботі, які можна було б легко уникнути. Це зараз є курси, як наприклад Barista Junior від Gemini, де тобі розкажуть чим американо з молоком відрізняється від флет уайт, покажуть як правильно збивати молоко для лате, працювати з різноманітним обладнанням, і найголовніше — в тебе буде практичний досвід під керівництвом професійного бариста. Хоча може й тоді були, але я просто про них не знав. Мені прийшлось навчатись самому. На той час вважав, що ця робота для мене тимчасова.
Зараз, дивлячись на весь свій досвід – майже 4 роки, я можу виділити для себе 5 головних причин, чим мене приваблює та тримає ця сфера:
Моя порада тим, хто знаходиться в “пошуках себе”: не слухайте та не звертайте уваги на тих, хто каже, що бути баристою — неперспективно чи щось подібне. Це все дурня. Можливостей для кар’єрного зростання безліч: починаючи від адміністратора закладу та закінчуючи керівником мережі. Головне — це бажання. Бажання, робити те, що тобі подобається, там, де тобі комфортно. Не всі готові сидіти в офісі перед ноутбуком протягом 8 годин. Ми всі різні. І це нормально.»
Якщо бажаєш спробувати себе в ролі бариста, ми пропонуємо пройти курс Gemini Barista Junior для “новачків” в цій справі. Протягом 2-ух днів керівник кав’ярень Gemini докладно розповість і навчить основним тонкощам мистецтва приготування ідеальної кави. Детальніше про курс можеш дізнатися у нашіх операторів контакт-центру, або залиш свої контакти в формі нижче, та наш оператор зв’яжеться з тобою для надання інформації.
+380 (44) 239-55-88
+380 (66) 239-55-88
+380 (63) 239-55-88
+380 (68) 239-55-88
Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні