Рецепт ідеальної кави в джезві > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Рецепт ідеальної кави в джезві

Міцна і густа кава з джезви завжди відрізняється особливим ароматом. Приготування кави в турці – це не просто процес, це справжній ритуал і традиція зі своїми правилами і законами. Існує безліч видів джезв, що відрізняються формами і матеріалом, але найкращою вважається мідна турка з срібним покриттям зсередини. Як тільки у вас з’явиться ідеальний посуд для заварюння і кавові зерна, можна починати готувати каву в джезві.

Перед варінням джезву необхідно трохи підігріти, ополоснувши її окропом або потримавши на пару кілька секунд. Вибирайте або готову кавову суміш найдрібнішого помелу, або беріть зерна свіжого обсмажування для помелу в домашніх умовах. Витрачайте відразу весь запас мелених зерен, адже залишати їх на потім безглуздо – про це ми говорили в нашій попередній статті про правила зберігання кави вдома.

Для кави в джезві використовуйте тільки крижану очищену воду, в ідеалі – талу. Ємність з водою спочатку нагрівається на плиті, після чого в неї додається кави з розрахунком 1 чайна ложка на 100-120 мл рідини. Любителям солодких напоїв можна додати цукор або прянощі. Коли кава в турці почне підніматися, напій потрібно буде ще раз перемішати, потримати на вогні кілька секунд і відразу ж знімати. Запам’ятайте, кава не повинна встигнути закипіти – це один з основних секретів ідеальної кави по-турецьки. Перед тим, як розлити ароматний напій по чашках, їх варто нагріти паром або обробити окропом.

Чи правильно заварена кава в джезві можна дізнатися не тільки за смаком, але і за наявністю тонкої світлої пінки, яка називається «кремА» на його поверхні. Деякі гурмани рекомендують трохи остудити посудину перед наступним варінням і повторити маніпуляції три або чотири рази – такий напій буде мати більше смаків і найсильнішим ароматом.

А в наступній нашій статті ми розповімо, як правильно подавати еспресо і чому неправильна подача може зіпсувати смак напою.

Кавове виробництво Еквадору

Принципи поєднання кави з різною їжею

Ферментація кави тривалістю місяць

Різні рецепти приготування капучино

Український виробник кави Gemini Espresso виходить на міжнародний ринок

Скільки жінок працює у кавовій індустрії

Еуженіоїдіс — нова альтернатива безкофеїновій каві?

Виробництво кави та ката в Ємені та Ефіопії: як вони пов’язані?

Розбурхуючий маркетинговий хід: бікіні-бариста

Індійська кава: яка вона?

Як відрізняються методи заварювання кави в залежності від кавового обладнання

Поєднання слів «маракуйя» та «джип»? Ні, це Марагоджип! А що це?

Незвичайні кавові сувеніри

Україна стає одним із кавових центрів світу: висновки участі Gemini Espresso у World of Coffee Middle East у Дубаї

Різниця між рістретто та еспресо

  • Центральний офіс

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-