Ступеня обсмаження кави > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Ступеня обсмаження кави

Light City Roast або «скандинавське» обсмажування

 

Даний вид обсмаження вважається найлегшим, за його допомогою зерна набувають світло-коричневий відтінок. Такий метод обсмаження відрізняється здатністю карамелізовати зерна. Через поступовий вплив температури, смакові і ароматичні властивості готового напою набувають вишуканості. Багато сортів кави, зерна яких мають світло-коричневий колір, відрізняються відчутною кислинкою. Даний метод обсмаження користується популярністю в країнах північної Європи. Американці називають таку ступінь обсмаження Light City Roast або New England. Кава, приготована з зерен скандинавського обсмаження, рекомендують пити вранці, поєднувати з молоком.

 

City Roast – середня обжарка

 

Обжарка даного ступеня надає зернам темний відтінок і сприяє виділенню ефірного масла, завдяки чому напій має чудовий аромат, насичений солодкуватий смак. Американці називають такий вид обсмаження City Roast. Користується популярністю такий метод обсмаження в Німеччині, Голландії, Росії, Австрії.

 

Full City – сильна обжарка

 

Даний ступінь обсмаження називається «французьким». За його допомогою зернам надають темний, коричневий відтінок, з них виділяються ефірні масла. Напій, приготовлений з зерен такого виду обсмаження, має темний колір і гірчинку в післясмаку. Багато хто любить такий вид обсмаження через насиченість смаку. В Америці такий вид називають Full City.

 

 

Темна обжарка

 

Темна обжарка дарує каві новий смак. Ідеальний метод обсмаження створення смачного для еспресо. Головне в цій справі правильно виконати процес, не перестаратися, щоб не почався процес карбонізації. Якщо зерна пережарити, напій з них вийти гірким з присмаком диму.

 

Neapolitan найтемніша обжарка

 

Такий вид обсмаження називають «італійським». За його допомогою зерна знаходять темно-коричневий, ближче до чорного колір, а на їх поверхні з’являється масло. Смак напою з таких зерен однотипний, гіркуватий. Коли обсмажування виконане таким способом, розрізнити смак кави важко.

 

Що відбувається з зернами після обсмажування?

 

Після обсмажування зерен, їм потрібно полежати хоча б півдня, щоб вони знайшли аромат. Тільки справжні професіонали можуть виконати процес обсмажування ідеально, з огляду на особливості сорту, переваг гурманів і інші фактори. Від їх майстерності залежить багатогранність смаку і аромату цього божественного напою.

Чого очікувати від ринка кави в Україні

Еволюція кавового ринка в Україні

Blackfest Ukrainian Coffee Show

Помел кави

Який помел кави найкращий?

Популярні сорти кави на ринку

Причини невдач франчайзингових кав’ярень. Як не стати банкрутом

Матча-лате: напій зі схожими властивостями як у кави, при цьому такий же корисний як чай.

Як збільшити лояльність клієнтів до вашої кав’ярні

Зникнення кави: міф чи реальність?

Сезонність відкриття франчайзингових кав’ярень. Найкращий час для відкриття

Максимальні прибутки – при мінімальних інвестиціях, скільки заробляють франчайзингові кав’ярні

Розказуємо, де в серпні можна спробувати новий шот Jägermeister Cold Brew та разом із цим класно провести вихідний вечір.

Який бюджет потрібен для відкриття прибуткової кав’ярні

Cold Brew Championship. Розповідаємо рецепт шоту, що додасть сил на всю ніч!

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-