Ступеня обсмаження кави

Ступеня обсмаження кави

Light City Roast або «скандинавське» обсмажування

 

Даний вид обсмаження вважається найлегшим, за його допомогою зерна набувають світло-коричневий відтінок. Такий метод обсмаження відрізняється здатністю карамелізовати зерна. Через поступовий вплив температури, смакові і ароматичні властивості готового напою набувають вишуканості. Багато сортів кави, зерна яких мають світло-коричневий колір, відрізняються відчутною кислинкою. Даний метод обсмаження користується популярністю в країнах північної Європи. Американці називають таку ступінь обсмаження Light City Roast або New England. Кава, приготована з зерен скандинавського обсмаження, рекомендують пити вранці, поєднувати з молоком.

 

City Roast – середня обжарка

 

Обжарка даного ступеня надає зернам темний відтінок і сприяє виділенню ефірного масла, завдяки чому напій має чудовий аромат, насичений солодкуватий смак. Американці називають такий вид обсмаження City Roast. Користується популярністю такий метод обсмаження в Німеччині, Голландії, Росії, Австрії.

 

Full City – сильна обжарка

 

Даний ступінь обсмаження називається «французьким». За його допомогою зернам надають темний, коричневий відтінок, з них виділяються ефірні масла. Напій, приготовлений з зерен такого виду обсмаження, має темний колір і гірчинку в післясмаку. Багато хто любить такий вид обсмаження через насиченість смаку. В Америці такий вид називають Full City.

 

 

Темна обжарка

 

Темна обжарка дарує каві новий смак. Ідеальний метод обсмаження створення смачного для еспресо. Головне в цій справі правильно виконати процес, не перестаратися, щоб не почався процес карбонізації. Якщо зерна пережарити, напій з них вийти гірким з присмаком диму.

 

Neapolitan найтемніша обжарка

 

Такий вид обсмаження називають «італійським». За його допомогою зерна знаходять темно-коричневий, ближче до чорного колір, а на їх поверхні з’являється масло. Смак напою з таких зерен однотипний, гіркуватий. Коли обсмажування виконане таким способом, розрізнити смак кави важко.

 

Що відбувається з зернами після обсмажування?

 

Після обсмажування зерен, їм потрібно полежати хоча б півдня, щоб вони знайшли аромат. Тільки справжні професіонали можуть виконати процес обсмажування ідеально, з огляду на особливості сорту, переваг гурманів і інші фактори. Від їх майстерності залежить багатогранність смаку і аромату цього божественного напою.

Щорічна благодійна акція від Gemini

Ступеня обсмаження кави

Чим відрізняються зерна Арабіки і Робусти. Чи є смакові відмінності?

Найнезвичайніші і цікаві сорти чаю

У чому відмінності між кавоваркою і кавомашиною

Наступна зупинка — вулиця Володимирська: нова кав’ярня Gemini в історичному центрі

Враження від світового чемпіонату з Латте Арт від Беницького Олександра

BlackFest Coffee Show: як саме проходив перший кавовий бізнес-фестиваль

7 рекомендацій як відкрити успішну кав’ярню від Рената Маматказіна

Новий спосіб зробити селфі: замовити каву зі своїм зображенням

Зірковий експерт-мікс від Gemini

Чохол-кавоварка: гаджет, який забезпечить тебе кавою, де б ти не був

ЧЕРВОНИЙ КОД! Кайвова осіння кампанія.

Кав’ярня нового покоління: розумні роботи замість бариста.

Розширюємо свої горизонти: тепер кав’ярень Gemini стало ще більше

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 08:00 - 19:00, Сб: 9:00 - 17:00, Нд: Вихідний

Зворотній зв'язок



-