Від чого залежить смак кави? | Gemini

Від чого залежить смак кави?

Ви можете описати смак і аромат своєї улюбленої кави? Згадати все відтінки післясмаку, тепло чашки, яку ви стискаєте в руках, цей особливий пар, що піднімається над улюбленим напоєм? До речі, а у вас є улюблена кавова чашка, улюблений спосіб заварювання або якісь маленькі ритуали – наприклад, кожен раз молоти кавові зерна, пити каву тільки з кардамоном або молоком?

Кава – це не просто звичка чи спосіб скоріше прокинутися вранці, це ціла культура і навіть стиль життя. І ми в компанії Gemini Espresso хочемо, щоб ви отримували максимум задоволення від кожної чашки кави. Тому сьогодні ми хочемо більше розповісти вам про те, від чого залежить смак кави. Адже, чим більше ви знаєте, тим легше і цікавіше вам буде вибирати каву і насолоджуватися саме тим смаком, який ви любите найбільше.

Від чого ж залежить смак кави?  

Сорт. В одному з попередніх блогів ми вже розповідали про це детальніше (ССЫЛКА).
Нагадаємо, що в основному використовується два сорти – арабіка і робуста. Арабіка подарує вам м’який і більш насичений смак, робуста ж додасть бадьорості завдяки великому вмісту кофеїну і міцного гіркого смаку. Ми радимо вибирати або стовідсоткову арабіку (наприклад — моносорт кави Brasil Yellow Bourbon із Бразилії, спеціально обсмажений під еспресо) або бленд — наприклад, мелена кава Turkish. Це суміш арабіки (70%) і робусти (30%) середнього обсмаження.

Ступінь обсмаження. Саме завдяки обсмаженні ви отримуєте таке багатство відтінків смаку. Є багато варіантів обсмаження, ми зупинимося на класичних. Скандинавське – найлегший ступінь обсмаження (світлий), віденське – середняє, і французьке (італійське або іспанське) – сильне (темне). У зерен зі слабким рівнем обсмаження – смак тонший. Чим сильніший рівень обсмаження – тим більш яскраву гірчинку ви відчуєте. Сама універсальна і поширена ступінь обсмаження – середня. Щоб відчути різницю смаку, радимо вам спробувати мелену каву Crema- стовідсотковка арабіка із Бразилії среднього обсмаження та Medium — стовідсоткова арабіка світлого обсмаження.

Свіжість обсмаження. Час зберігання обсмаженої кави сильно впливає на його аромат і смак. Тому тут правило одне – чим менше часу пройшло від моменту обсмаження – тим більше багатство смаку ви зможете відчути. Тому компанія Gemini Espresso пропонує виключно свіжообсмажену каву.

Спосіб приготування кави. У кавомашині, турці, на спеціальному обладнанні … як готуєте каву ви? Наша ведуча Уляна Майська розповість вам не тільки про різні способи приготування кави, але і підкаже, скільки грам кави потрібно для ідеального еспресо, яка повинна бути температура заварювання зерна, і які в каві є вітаміни.

Дивіться більше цікавих відео на нашому YouTube-каналі.

 

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 08:00 - 19:00, Сб: 9:00 - 17:00, Нд: Вихідний

Зворотній зв'язок



-