Відмінності чорного та зеленого чаю > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Відмінності чорного та зеленого чаю

Чаї – найулюбленіші і найпопулярніші напої в усьому світі. Чорний і зелені чаї володіють вишуканим смаком і величезною користю для здоров’я. Чаювання допомагає підбадьоритися, зміцнити імунітет, полегшити головний біль.

Чорний чай найчастіше виробляють в Індії, Шрі-Ланці та Індонезії, а зелений – в країнах Далекого Сходу. Вони виробляються з однієї рослини, але обробляють листя по-різному. В результаті виходять різні продукти з унікальними властивостями.

Головні відмінності:

  • За кольором і ароматом – це відразу помітно.
  • Використовується різна технологія виробництва.
  • Різні смакові якості.

Зелений чай має світло-зелений відтінок, відрізняється свіжим ароматом і приємним смаком. Він не проходить процедуру ферментативного окислення, після збору його обробляють парою.

Чорний чай відрізняється червоно-коричневим відтінком і насиченим ароматом з гірчинкою. Цей вид чаю окислений приблизно на 80%.

 

 

Скільки потрібно настоювати?

Чорний чай заварюють приблизно 3-5 хвилин. Температура води повинна становити 90-95 градусів. Якщо чай заварювався більше 30 хвилин, він стає небезпечним для здоров’я. Заварювати чорний чай більше одного разу безглуздо, адже смакові якості погіршуються, а корисних речовин з кожним разом стає все менше.

Зелений чай заливають гарячою водою, температура якої не перевищує 85 градусів. Настоювати його потрібно не більше однієї хвилини. Якщо дуже довго настоювати, ви отримаєте чай з гірким неприємним присмаком. Якісний зелений чай дозволяється повторно заварювати, але не більше 15 разів.

Термін зберігання

Чорний чай може протягом довгого часу не втрачати свій смак і насичений аромат. Зелений чай більш сприйнятливий, його необхідно зберігати в певних умовах. При довгому зберіганні його смакові якості змінюються, а деякі корисні властивості втрачаються.

Користь

Чорний чай несе величезну користь для нирок, серцево-судинної і травної систем, але може викликати синдром хронічної втоми.

Листя зеленого чаю містять величезну кількість вітамінів, мікро – і макроелементів, біологічно активних компонентів. При його регулярному вживанні він підвищує стійкість до стресу, допомагає знизити підвищений тиск. Він відмінно підходить для профілактики багатьох захворювань.

Також врахуйте, що зелений чай містить в собі більше кофеїну, тому він надає набагато більше енергії, ніж чорний.

Якщо не знаєте якому чаю віддати перевагу, то ґрунтуйтеся на своїх перевагах. Чорний і зелений чай мають практично однаковий вплив, але відрізняються вони за кольором, смаком, технологією виробництва.

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-