Враження від світового чемпіонату з Латте Арт від Беницького Олександра > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Враження від світового чемпіонату з Латте Арт від Беницького Олександра

Повернувшись з Бразилії, де проходив світовий чемпіонат по Латте Арт, Олександр Беницький одразу погодився виступити у нас на стенді, в рамках фестивалю Forech, де розповів про свої враження та “внутрішню кухню” цього івенту.

Латте Арт Батл — яскраве і барвисте видовище, в якому бариста змагаються в майстерності створення малюнка. Особливим способом вливаючи спінене молоко в еспресо, вони створюють дивовижні картини і візерунки на пінці. Цього року поборотися за світовий титул, зібралися представники з 40 країн. Другий рік поспіль на світовій арені від України виступав Олександр Беницький. Дворазовий чемпіон України, тренер школи бариста CUSTOM COFFEE school, ім’я якого увійшло в ТОП 10 кращих латте артистів світу.

Як і в будь-якому змаганні такого рівня — конкуренція висока. Навіть півбала можуть стати вирішальними. З посмішкою Олександр розповідає про те, як менш впевнені учасники приховують один від одного фотографії своїх майбутніх малюнків. Навряд чи в останній момент, хтось зважиться змінити свою програму і зобразити патерн суперника. Учасники, які нехтують своїм зовнішнім виглядом, одягом (виходячи на виступ у футболках з коротким рукавом, без фартуха) і з непродуманою презентацією вже з самого початку поступаються більш підготовленим колегам. Адже суді оцінюють тебе за різними параметрами, враховують в т.ч. загальне враження від виступу.

Підготовка до чемпіонату починається відразу після попереднього чемпіонату. 🙂 Вже зараз Олександр починає думати над своєю новою програмою. Як майстер з художнім минулим, придумати нові візерунки не складає великих труднощів. Нюанс полягає в тому, щоб правильно їх втілити в життя. Міркуючи над кількома варіантами, в кінці зупиняється на тому, що краще ляже і більше припаде до смаку.

Якщо порівнювати перший світовий чемпіонат, який відбувся в 2007 році й нинішній, то одразу помітно колосальну різницю. Можна сказати. що відбулася певна революція в цьому напрямі. Спочатку, вищим рівнем майстерності вважалося зобразити мордочку звірятка, тюльпан або сердечко. Зараз – це цілі композиції, які дивують своєю реалістичністю. Останнє відкриття представив в минулому році хлопець з Таїланду. Він показав нову техніку викладання молока, за допомогою якої можна зображувати дрібні деталі, наприклад очі тварин, не використовуючи додаткові інструменти.

Бойовий настрій, бажання розвиватися, високий професіоналізм — цих якостей в Олександра з надлишком. Вся команда Gemini щиро бажає йому виконання і досягнення його найбажанішої мети — стати світовим чемпіоном! І звичайно, окрема подяка за крутий майстер клас з латте арт спеціально для наших відвідувачів.

Blackfest Ukrainian Coffee Show

Помел кави

Який помел кави найкращий?

Популярні сорти кави на ринку

Причини невдач франчайзингових кав’ярень. Як не стати банкрутом

Матча-лате: напій зі схожими властивостями як у кави, при цьому такий же корисний як чай.

Як збільшити лояльність клієнтів до вашої кав’ярні

Зникнення кави: міф чи реальність?

Сезонність відкриття франчайзингових кав’ярень. Найкращий час для відкриття

Максимальні прибутки – при мінімальних інвестиціях, скільки заробляють франчайзингові кав’ярні

Розказуємо, де в серпні можна спробувати новий шот Jägermeister Cold Brew та разом із цим класно провести вихідний вечір.

Який бюджет потрібен для відкриття прибуткової кав’ярні

Cold Brew Championship. Розповідаємо рецепт шоту, що додасть сил на всю ніч!

Найкраще місце для розміщення франчайзингової кав’ярні. Все що потрібно знати.

Основні складові ідеальної кав’ярні

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-