Як обрати професійну кавомашину > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Як обрати професійну кавомашину

У минулій статті ми розповіли про те, як вибрати невелику кавоварку для дому або офісу, а в цій статті ми розповімо як вибрати професійну кавоварку для кав’ярні чи ресторану, взагалі для HoReCa.

Професійні кавоварки відрізняються від автоматичних не тільки якістю і різноманітністю напоїв, які можна на них приготувати, але і однією обов’язковою умовою – участю бариста. Без талановитого бариста навіть найдорожча професійна кавоварка не потішить вас смачним еспресо. З іншого боку, якщо потрібна людина знайдеться, то справа за малим – вибрати обладнання. І в цьому ми вам допоможемо.

Ручні кавоварки відрізняються кількістю постів – робочих місць для одночасного приготування напоїв. Для невеликих кав’ярень найчастіше вибирають двохгрупні, де один холдер обладнаний одинарною лійкою, а інший – подвійною. Компанія Gemini пропонує своїм клієнтам, зокрема, кавоварку Iberital IB7, яка як раз є двохгрупною. Втім, для місць з більшою прохідністю людей, можна підібрати і трьохгрупні моделі цієї фірми: Iberital Expression Two і Iberital Intenz, які відрізняються налаштуваннями і потужністю.

Вибираючи професійну кавоварку, зверніть увагу на її корпус. Правильне обладнання виготовляють з якісних металевих сплавів з термостійкими характеристиками. Це забезпечить довгу службу і привабливий зовнішній вигляд навіть в найжорсткіших умовах експлуатації. Наприклад, корпус Rancilio Classe 7 виготовлений з алюмінію, що якраз підходить під ці параметри.

Другий важливий фактор вибору кавоварки – її холдери. Вони повинні бути виготовлені з термозберігаючого металу і обладнані ситечком. У пластиковому холдері еспрессо не буде ідеальним: через недотримання субстанція кава виявиться рідкою, а пінка занадто світлою. Металевий холдер можна відрізнити за вагою: на відміну від пластикового, він буде важким в руці. До речі, темпер для зпресовування може бути виготовлений із пластику, але міцного і якісного.

Зверніть увагу на панель кавоварки – на ній мають бути датчики тиску та індикатори температури. У деяких моделях, як в Rancilio Classe 5, вони мають форму циферблата, а в інших, як в Rancilio Classe 11, можуть розташовуватися на цифровому екрані. Ці показники встановлюють для захисту від перегорання.

У якісних кавоварках проблем з одночасним приготуванням еспресо, проливом кип’ятку і збиванням молока бути не повинно. Для цього потрібно підбирати апарат з правильним нагрівачем: від 4л для двохгрупних і від 8л для трьохгрупних. Помпа для закачування води в ідеалі повинна мати вихровую форму. Фахівці вважають, що кавоварки з прямотічним нагрівачем, варять не такий якісний напій через проходження тену. Втім, це вже ледь відчутні відмінності, які відзначать хіба що гурмани.

Замовляючи кавоварку для ресторану, вибирайте її з підігрівом чашок. За правилами, еспресо не можна подавати в холодних чашечках – в них він швидко втрачає смак.

Ви прочитали статтю – “Як вибрати професійну кавоварку”. У нашій наступній статті ми розповімо вам, як вибрати суперавтомат – кавомашину для місць з високою кількістю відвідувачів.

Як збільшити лояльність клієнтів до вашої кав’ярні

Зникнення кави: міф чи реальність?

Сезонність відкриття франчайзингових кав’ярень. Найкращий час для відкриття

Максимальні прибутки – при мінімальних інвестиціях, скільки заробляють франчайзингові кав’ярні

Розказуємо, де в серпні можна спробувати новий шот Jägermeister Cold Brew та разом із цим класно провести вихідний вечір.

Який бюджет потрібен для відкриття прибуткової кав’ярні

Cold Brew Championship. Розповідаємо рецепт шоту, що додасть сил на всю ніч!

Найкраще місце для розміщення франчайзингової кав’ярні. Все що потрібно знати.

Основні складові ідеальної кав’ярні

Франшиза кав’ярні – бізнес для молодих?

Франшиза кав’ярні в 2019? На що звернути увагу при покупці кавової франшизи?

Простими словами: що таке франчайзинг?  Чим він вигідний?

Як оцінити смак кави?

Благодійна акція разом з “Серце Батьківщини”: кава Gemini Espresso для всіх.

На вихідних обіцяють +14 та сонечко: гайда всі на Kyiv Coffee Festival

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-