Як оцінити смак кави? > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Як оцінити смак кави?

Кава – чарівний напій який бадьорить, він вважається улюбленцем мільйонів. Для одних – це смачний напій з добавками й тортиком, але для експертів – це справжнє живописне полотно, яке можна нескінченно оцінювати й дегустувати. Його оцінюють за різними параметрами, про які ви дізнаєтеся в цьому матеріалі. Повірте, будь-яка людина може стати справжніми кавоманом і навчитися розпізнавати тонкощі смаку.

Основні параметри оцінки кавового напою

Щоб спробувати та оцінити смак кави враховують наступні параметри:

  • аромат;
  • кислотність;
  • смак;
  • післясмак;
  • насиченість;
  • баланс;
  • тіло;
  • тактильність.

Категорії оцінки кави

Рекомендується дегустувати напій без цукру і добавок, щоб повністю оцінити смак кави. Перше на що варто звернути увагу – це аромат. Якщо запах бентежить вас чи має дивні для вас нотки, то напій можна навіть не пробувати, оскільки смак навряд чи порадує.

Така категорія як смак є основною. Цей параметр найважливіший в дегустації. Щоб оцінити смакові якості напою бармени та експерти використовують такі терміни «багатий», «складний», «простий», «гармонійний», «володіє характером».

Оцінити запах і смак може кожен, для цього не потрібно бути експертом і розбиратися в каві. Ще виділяють специфічні категорії, наприклад «тіло» кави. Випивши його, оцініть перші відчуття. Якщо напій маслянистий або тягучий, то значить, що кава дійсно якісна і правильно приготована. Але в разі, коли консистенція і відчуття нагадують воду, то кава точно не вдалася.

Букет – приємний післясмак, важко вловимі відтінки, що відчуваються в роті. Післясмак у хорошого кавового напою буде приємним і буде відчуватися досить довго.

Кислотність – це вираженість смаку, яка надає каві якусь пікантність. Вона залежить саме від ступеня обсмажування. На цей параметр теж варто звертати увагу, до того ж це далеко не синонім кислоти кави. Напій не повинен бути кислим, але невелика кислинка не завадить.

Баланс – цей складний параметр дозволяє зрозуміти, наскільки гармонійно смаки поєднуються. Це може бути відмінно складена мелодія, або ж домінуючий аспект.

Тактильність – даний критерій дозволяє оцінити наскільки делікатний напій, міцний, якою насиченістю володіє. Однозначно варто пам’ятати, що більше не завжди краще. Низькоякісні зерна володіють підвищеною щільністю, а також низькою кислотністю. Не зважаючи на це їх не у всіх випадках приємно пити.

Як збільшити лояльність клієнтів до вашої кав’ярні

Зникнення кави: міф чи реальність?

Сезонність відкриття франчайзингових кав’ярень. Найкращий час для відкриття

Максимальні прибутки – при мінімальних інвестиціях, скільки заробляють франчайзингові кав’ярні

Розказуємо, де в серпні можна спробувати новий шот Jägermeister Cold Brew та разом із цим класно провести вихідний вечір.

Який бюджет потрібен для відкриття прибуткової кав’ярні

Cold Brew Championship. Розповідаємо рецепт шоту, що додасть сил на всю ніч!

Найкраще місце для розміщення франчайзингової кав’ярні. Все що потрібно знати.

Основні складові ідеальної кав’ярні

Франшиза кав’ярні – бізнес для молодих?

Франшиза кав’ярні в 2019? На що звернути увагу при покупці кавової франшизи?

Простими словами: що таке франчайзинг?  Чим він вигідний?

Як оцінити смак кави?

Благодійна акція разом з “Серце Батьківщини”: кава Gemini Espresso для всіх.

На вихідних обіцяють +14 та сонечко: гайда всі на Kyiv Coffee Festival

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-