Як правильно зберігати каву в домашніх умовах

Секрет правильного зберігання досить простий:

потрібно знати головних «ворогів» кави і всіляко уникати їх зустрічі з зернами. Навіть самий смачний і дорогий кавовий напій може змінити свій смак назавжди через неуважність або забудькуватість людини, особливо, від неправильного зберігання кави в домашніх умовах.

Отже, топ-3 причин зміни смаку кавових зерен:

  1. Надлишок кисню в кавовій банці або іншому посуді для кави. Найкраще зберігати каву в герметичній ємності з  кришкою, що щільно прилягає, щоб жодна зайва молекула повітря не просочилася. Невеликий лайфхак – намагайтеся тримати банку з кавою максимально заповненою, тоді для зайвого повітря місця просто не залишиться.
  2. Підвищена вологість, наприклад, від зберігання зерен в холодильнику і морозилці. Ефірні масла, завдяки яким кавові напої набувають той самий незабутній аромат, руйнуються під впливом вологи, і кава втрачає смак. Крім того, кавові зерна – відмінний абсорбент (поглинач) з пористою структурою, який вбирає запахи з інших продуктів, в тому числі аромат їжі з холодильника. У морозильній камері зберігати каву не набагато краще – вона заморожує зерна, які знову розморожуються при кожному відкритті дверцят. Різкі зміни температурних режимів руйнують молекули кави, а це означає, що напій з таких зерен буде неідеальним.
  3. Висока температура зберігання і прямі сонячні промені. Кавові гурмани і професійні бариста ніколи не залишать посуд для кави на столі або поруч з вікном, особливо в жаркий день. Це пояснюється все тим же кавовим ароматом і необхідністю зберігати постійну температуру зерен без різких коливань і перепадів.

І все-таки, як правильно зберігати каву в домашніх умовах?

По-перше, зберігання піддаються виключно кавові зерна, так як мелена кава живе лише кілька хвилин після помелу. По-друге, кава варто закривати в герметичну посуд і зберігати в кімнатній температурі без різких перепадів. Якщо у вас вдома відкрито відразу кілька пачок з кавою і банок для зберігання на всі сорти не вистачає, доступ кисню до зерен звичайними прищіпками.

Але якщо навіть в умовах ідеального зберігання зерен смак кави змінився, зверніть увагу на стан кавомашини – можливо прийшов час перевірити техніку у фахівців.

У наступній нашій статті читайте про секрети правильної варіння кави в джезві.

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн-Пт: 08:00 - 19:00 Сб-Нд: Вихідний

Зворотній звя’зок