Як правильно вибрати еспресо-суміш? > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Як правильно вибрати еспресо-суміш?

Для еспресо, по-справжньому гарного, насиченого, з гармонійним повним смаком – використовуються кілька видів сумішей кавових зерен.

Частіше за інших застосовуються арабіка і робуста. Ці два сорти істотно відрізняються один від одного, і не існує єдиного підходу до їх комбінування.

100% арабіка

Такий еспресо володіє благородною кислинкою і тонким смаком, легкістю і приємним стійким ароматом. Цю суміш можна заварювати не тільки в кавомашині, але і використовуючи більш просте обладнання – смак не зіпсується. Однак, краще, все ж, підійде професійна техніка. До того ж, 100% арабіка – це суміш для справжніх поціновувачів кави, вона може виявитися незвичною для звичайної людини.

Коштує вона дорожче, плюс необхідно враховувати вартість обладнання – кавомашин і кавомолок. Найкращий результат забезпечить тільки техніка високого класу. Не можна залишити без уваги і професіоналізм бариста: від їх кваліфікації залежить смак і аромат цього витонченого напою. Тому ще однією статтею витрат стане навчання персоналу.

Якщо все це Вас не лякає, а, навпаки, саме це Ваш вибір – 100% арабіка стане правильним рішенням.

70-90% арабіка і 30-10% робуста

Коштує ця суміш набагато дешевше, але кава буде мати досить насичений смак і аромат. Приготувати хороший, терпкий, щільний еспресо з неї під силу і простий кавомашині, і офісної кавоварці.

Робуста надає нотку гіркоти, роблячи напій більш звичним. «Крем» такого еспресо більш стійкий і густий, що відкриває простір для професійного бариста по візуальному оформленню напоя.

Без втрати смаку, така суміш дозволяє домогтися комфортних умов роботи.

50-60% арабіка і 50-40% робуста

Вибір тих, для кого вартість – головний критерій. Така суміш дозволить максимально здешевити процес. Вона створюється для малопотужних кавових апаратів, що встановлюються, як правило, в місцях великої прохідності, і розрахована саме на кавові автомати – але не кавомашини. Для неї не потрібен бариста – машина впорається сама. Але це позначається на якості готового напою.

Універсальніше інших представляється варіант суміші 70на30 або 80на20 – «золота середина» ціни, якості і звичайного смаку. Такий напій яскравий, володіє насиченим смаком арабіки і терпкістю робусти. Він збалансований і щільний.

Дбайливо складені, наші фірмові купажі еспресо-сумішей гарантують ідеальний баланс міцності, гіркуватості, кислинки, смаку і аромату. Такий напій звичний для споживача. А якість сумішей – високе і стабільне.

Еволюція кавового ринка в Україні

Blackfest Ukrainian Coffee Show

Помел кави

Який помел кави найкращий?

Популярні сорти кави на ринку

Причини невдач франчайзингових кав’ярень. Як не стати банкрутом

Матча-лате: напій зі схожими властивостями як у кави, при цьому такий же корисний як чай.

Як збільшити лояльність клієнтів до вашої кав’ярні

Зникнення кави: міф чи реальність?

Сезонність відкриття франчайзингових кав’ярень. Найкращий час для відкриття

Максимальні прибутки – при мінімальних інвестиціях, скільки заробляють франчайзингові кав’ярні

Розказуємо, де в серпні можна спробувати новий шот Jägermeister Cold Brew та разом із цим класно провести вихідний вечір.

Який бюджет потрібен для відкриття прибуткової кав’ярні

Cold Brew Championship. Розповідаємо рецепт шоту, що додасть сил на всю ніч!

Найкраще місце для розміщення франчайзингової кав’ярні. Все що потрібно знати.

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-