Як правильно вибрати еспресо-суміш? > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Як правильно вибрати еспресо-суміш?

Для еспресо, по-справжньому гарного, насиченого, з гармонійним повним смаком – використовуються кілька видів сумішей кавових зерен.

Частіше за інших застосовуються арабіка і робуста. Ці два сорти істотно відрізняються один від одного, і не існує єдиного підходу до їх комбінування.

100% арабіка

Такий еспресо володіє благородною кислинкою і тонким смаком, легкістю і приємним стійким ароматом. Цю суміш можна заварювати не тільки в кавомашині, але і використовуючи більш просте обладнання – смак не зіпсується. Однак, краще, все ж, підійде професійна техніка. До того ж, 100% арабіка – це суміш для справжніх поціновувачів кави, вона може виявитися незвичною для звичайної людини.

Коштує вона дорожче, плюс необхідно враховувати вартість обладнання – кавомашин і кавомолок. Найкращий результат забезпечить тільки техніка високого класу. Не можна залишити без уваги і професіоналізм бариста: від їх кваліфікації залежить смак і аромат цього витонченого напою. Тому ще однією статтею витрат стане навчання персоналу.

Якщо все це Вас не лякає, а, навпаки, саме це Ваш вибір – 100% арабіка стане правильним рішенням.

70-90% арабіка і 30-10% робуста

Коштує ця суміш набагато дешевше, але кава буде мати досить насичений смак і аромат. Приготувати хороший, терпкий, щільний еспресо з неї під силу і простий кавомашині, і офісної кавоварці.

Робуста надає нотку гіркоти, роблячи напій більш звичним. «Крем» такого еспресо більш стійкий і густий, що відкриває простір для професійного бариста по візуальному оформленню напоя.

Без втрати смаку, така суміш дозволяє домогтися комфортних умов роботи.

50-60% арабіка і 50-40% робуста

Вибір тих, для кого вартість – головний критерій. Така суміш дозволить максимально здешевити процес. Вона створюється для малопотужних кавових апаратів, що встановлюються, як правило, в місцях великої прохідності, і розрахована саме на кавові автомати – але не кавомашини. Для неї не потрібен бариста – машина впорається сама. Але це позначається на якості готового напою.

Універсальніше інших представляється варіант суміші 70на30 або 80на20 – «золота середина» ціни, якості і звичайного смаку. Такий напій яскравий, володіє насиченим смаком арабіки і терпкістю робусти. Він збалансований і щільний.

Дбайливо складені, наші фірмові купажі еспресо-сумішей гарантують ідеальний баланс міцності, гіркуватості, кислинки, смаку і аромату. Такий напій звичний для споживача. А якість сумішей – високе і стабільне.

  • Центральний офіс

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-