Як правильно заварювати чай? > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Як правильно заварювати чай?

Чай – смачний та корисний напій і в той же час простий в приготуванні. Знаючи секрети заварювання цього напою можна незначно поліпшити його смак та аромат. Правильно заварювати чай — справжнє мистецтво, яке може освоїти кожен. Хочете насолоджуватися смачним чаєм? Сьогодні ви дізнаєтеся, як потрібно заварювати цей смачний напій!

Скільки класти заварки?

Вибір завжди за вами. Якщо ви полюбляєте міцний чай, можете класти побільше заварних листів. Слідуючи класичним рецептам необхідно в одну чашку класти одну чайну ложку заварки. Якщо ви збираєтеся проводити чаювання у великій компанії, покладіть в чайник більше чаю приблизно на 20%.

Який посуд використовувати?

Порцеляновий чайник – найбільш оптимальний варіант. Він швидко нагрівається, а також має більш м’яку фактуру якщо порівнювати зі скляним. Враховуйте, що не рекомендується використовувати чайник з алюмінію.

Час заварювання

Кожен вид чаю має різний час заварювання. Крупнолистовий потрібно заварювати довше, а дрібнолистовий менше.

Оптимальний час для кожного виду чаю:

  • білий — 0,5-3 до 6 хв;
  • жовтий — 0,5-2 хв;
  • зелений — 0,5-2 хв;
  • Улун — 0,15-2 хв;
  • чорний — 2-4 хв;
  • Пуер — 0,5-5 хв.

Кожен з нас віддає перевагу чаю різного ступеня міцності. Тому враховуйте свій смак. Наприклад, зелений чай необхідно заварювати трохи менше, ніж чорний. Якщо його заварювати занадто довго, смак у цього чаю стане неприємним та гірким.

Обов’язково врахуйте наступний момент. Воду для заварювання можна кип’ятити тільки один раз. Якщо хочеться повторити чаювання, стару воду необхідно злити і залити в чайник нову. Це пов’язано з тим, що кип’ячена по другому колу вода вже втратила корисні властивості.

Покрокова інструкція

  • Закип’ятіть свіжу воду. Рекомендується використовувати джерельну воду — у неї кращі смакові якості. Вода обов’язково повинна бути м’якою і нехлорованою.
  • Попередньо потрібно розігріти чайник і чашки.
  • Закип’ятіть воду до 100. °С, і залиште на кілька хвилин, поки вода не охолоне до потрібних градусів.
  • Залийте чайні листочки кип’яченою водою оптимальної температури. Наприклад, зелений-настоюється при 65-85°С, а чорний чай і чай пуер заварюють тільки окропом.
  • Почекайте поки чай настоїться.
  • Налийте напій в чашку, використовуючи при цьому ситечко і подавайте на стіл.

Якщо в процесі настоювання з’явилася пінка, значить, ви все зробили правильно. Необов’язково її знімати, можна її просто розмішати ложкою. Розливати чай можна вже після 3 хвилини від моменту початку заварювання. Тепер можна насолоджуватися неповторним смаком готового чаю!

  • Центральний офіс

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-