Як правильно заварювати каву? > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Як правильно заварювати каву?

Кава – це смачний і підбадьорливий напій, що володіє чарівним ароматом. Варити по-справжньому смачну каву – певне мистецтво. На жаль, не всі вміють це робити.

Для готування кави використовуйте воду тільки високої якості – бутильовану або фільтровану, тому що напій буде складатися з 98% води. Варити її необхідно на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Намагайтеся дотримуватися пропорції 10 гр. кави на 180 мл води. Тонкий помел варять 2-4 хвилин, а великий не більше 8 хвилин.

Рекомендується використовувати зерна свіжого обжарювання, якщо хочете повністю розкрити смак і аромат кави. Використовуючи найдрібніший помел, напій вийде більш насиченим. Якщо мова йде про капінг, варто використовувати каву тільки найгрубшого помелу.

Якщо хочуть провести всю кавову церемонію, каву традиційно варять в турці. Також, її можна заварювати в кавнику та кавоварці. Той, хто не хоче варити каву за всіма правилами процесу, готує заварну каву в звичайній чашці, заливаючи перемелені зерна гарячою водою температури близько 92-95°С.

Рекомендації, щодо заварювання напою в чашці:

  • Для початку підігрійте ємність – налийте в неї гарячу воду і залиште ненадовго, щоб вона була теплою;
  • Як тільки ємність нагрілася, покладіть 2 ч. ложки меленої кави і залийте водою.
  • Зніміть кришку і перемішайте готовий напій. За бажанням додайте цукор, вершки або молоко.

Як готувати каву в турці:

  • Підігрійте злегка турку, бажано з нержавіючої сталі, потім насипте каву. Далі знову злегка підігрійте.
  • Додайте цукор, мелені зерна і влийте сиру холодну воду.
  • Каву варять на слабкому вогні. Після появи пінки, турку треба вимкнути, щоб не зіпсувати смак напою. Якщо хочете, щоб смак підбадьорливого та смачного напою ще краще розкрився, проведіть цю процедуру 2-3 рази. Після того, як кава настоїться, розлийте в теплі чашки. Це пов’язано з тим, що такий напій найкраще розкриває свій смак і аромат при підігріві.

Якщо ви дотримувалися всіх порад, то у вас вийде ароматний смачний напій зі світлою тонкої пінкою, яка повинна вийти щільною й однорідною.

Щоб приготувати ніжну каву, можна під час готування напою додати в нього трохи вершкового масла. Якщо хочете спробувати екзотичний кави, поекспериментуйте з прянощами і визначитеся з найбільш оптимальним варіантом. Кавовий напій подарує заряд енергії та бадьорості на цілий день, а також неймовірне смакове задоволення.

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-