Зникнення кави: міф чи реальність? > читай статті на сайті Gemini.ua
Новини
Повернутися

Зникнення кави: міф чи реальність?

Ви прокидаєтеся вранці з думкою, що зараз, після ранкового душу, вип’єте свою улюблену каву. Йдете на кухню і розумієте … її більше немає! Жахи?! Ні, цілком собі можлива реальність, яка може трапитись із нами в майбутньому. За даними останнього дослідження, 60% кавових видів знаходяться під загрозою зникнення.

 

Згідно з представленими даними в журналі Science Advances, 60% з 124 видів кави в світі знаходяться на межі зникнення. Понад 100 видів кавових дерев росте в лісовому середовищі, в тому числі ті два, що ми п’ємо. Через пошкодження місць проживання, виживання диких видів кави, завдяки яким у нас таке розмаїття у виборі, знаходиться в небезпеці. Арабіка вимагає специфічних кліматичних умов, тому підвищення температури і збільшення кількості опадів, викликаних змінами в кліматі нашої планети, можуть призвести до неможливості вирощування кави там, де ці рослини зараз активно процвітають.

За даними того ж дослідження 28% дикої кави проростає за межами захищених територій і тільки половина цих зерен зберігається в насінних банках. Такий спосіб зберігання дуже дорогий, тому всі сили потрібно зосередити, щоб залишити природні умови для вирощування в їх початковому стані і створити, як можна більше захищених площ. 

 

Крім проблем в самій культурі, зміни можуть негативно вплинути і на економічний стан деяких країн. Експорт кави в Ефіопії займає значну частку в доході країни. Не варто забувати, що кавові плантації створюють робочі місця для багатьох місцевих. У разі зміни місця вирощування або зміни виду кави, це призведе до значних витрат, що позначиться на загальному рівні життя.

 

Вирубка лісів, зміна клімату, хвороби рослин, неувага з боку людей стають значущою загрозою для кавової індустрії і можуть викликати зниження врожайності. Експерти прогнозують, що при поточному стані є ймовірність спаду виробничих потужностей на 50% до 2088 році. Якщо уряд і комерційні виробники не почнуть роботу з захисту кавових дерев та накопичення більше насіння з вимираючих видів, в майбутньому це призведе до подорожчання ціни за чашку напою, а також погіршення його смакових якостей.

 

Як можете допомогти в цьому питанні саме ви? Так, в Україні не вирощують зерна, але це не означає, що наше оточення краще, чистіше або безпечніше. Можна почати з малого – використовуйте термокружки замість паперового горнятка. Давайте разом любити природу, піклуватися про неї і берегти те, що вона нам дає.

Причини невдач франчайзингових кав’ярень. Як не стати банкрутом

Матча-лате: напій зі схожими властивостями як у кави, при цьому такий же корисний як чай.

Як збільшити лояльність клієнтів до вашої кав’ярні

Зникнення кави: міф чи реальність?

Сезонність відкриття франчайзингових кав’ярень. Найкращий час для відкриття

Максимальні прибутки – при мінімальних інвестиціях, скільки заробляють франчайзингові кав’ярні

Розказуємо, де в серпні можна спробувати новий шот Jägermeister Cold Brew та разом із цим класно провести вихідний вечір.

Який бюджет потрібен для відкриття прибуткової кав’ярні

Cold Brew Championship. Розповідаємо рецепт шоту, що додасть сил на всю ніч!

Найкраще місце для розміщення франчайзингової кав’ярні. Все що потрібно знати.

Основні складові ідеальної кав’ярні

Франшиза кав’ярні – бізнес для молодих?

Франшиза кав’ярні в 2019? На що звернути увагу при покупці кавової франшизи?

Простими словами: що таке франчайзинг?  Чим він вигідний?

Як оцінити смак кави?

  • Центральний офіс

    м. Київ, вул. Антоновича, 172

  • Телефони контакт-центру

    +380 (44) 239-55-88
    +380 (66) 239-55-88
    +380 (63) 239-55-88
    +380 (68) 239-55-88

  • Пошта для зв’язку

    [email protected]

  • Час роботи контакт-центру

    Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні

Зворотній зв'язок



-